• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM in študenti tudi letos na pomoč socialno ogroženim //

ŠOUM in študenti tudi letos na pomoč socialno ogroženim

Zbiranje življenjskih potrebščin za socialno ogrožene

29.11.2016 8:51:18 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira že tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce in socialno ogrožene v Mariboru. Zbiranje bo potekalo v dveh terminih in sicer v nakupovalnem centru Qlandija ter v Mercator centru Tabor II. S tovrstno akcijo želi ŠOUM spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev (suho, nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke, oblačila, ipd.), ki jih socialno ogroženi potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje. Po koncu akcije bo ŠOUM zbrana sredstva podarila Rdečemu križu Maribor.

 

»Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem in socialno orgroženim. Potrebščine lahko občani ter študenti kadarkoli prinesejo tudi na sedež ŠOUM«, je povedal vodja projekta, Nino Kuhar.

ŠOUM bo v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer bodo informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na zelo dober odziv.

 

Potrebušine se bodo zbirale:

 • 2. in 3. december – nakupovalni center Qlandija, Maribor,
 • 16. in 17 december – nakupovalni center Mercator Tabor II, Maribor

 

Po koncu akcije bodo študenti vsa zbrana sredstva predali Rdečemu križu Maribor.

 

 

Akcija vsakoletno prejema boljši odziv, zavedamo se, da v teh časih nekateri nimajo dovolj za vsakodnevno preživetje.
Akcija vsakoletno prejema boljši odziv, zavedamo se, da v teh časih nekateri nimajo dovolj za vsakodnevno preživetje.
Prenesi v: