• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Svetovni dan boja proti AIDS-u med mariborskimi dijaki //

Svetovni dan boja proti AIDS-u med mariborskimi dijaki

Osveščanje o spolnosti med mladimi

1.12.2016 8:39:20 AM
Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), 1. 12. skupaj z Mariborskimi lekarnami v Mariboru izvaja osveščanje dijakov o varni spolnosti. Gre za sedaj že tradicionalno sodelovanje na Svetovni dan boja proti AIDS-u.

 

Na srednjih šolah v Mariboru predavajo predavatelji iz Mariborskih lekarn, člani dijaške skupnosti pa bodo med dijake mariborskih srednjih šol razdelili kondome v simboličnem pakiranju. 

Nomi Hrast, vodja projekta ter dijakinja II. gimnazije Maribor: »Varna spolnost je med dijaki zelo pomembna in je preveč krat premalo poudarjena. Dijakom želimo s predavanji in simboličnimi kondomi zagotoviti osnovne informacije o varni spolnosti in predvsem kje jih lahko najdejo. Vsi mladi pogosto delamo neumnosti, vendar je pomembno, da smo o posledicah ozaveščeni in se jih zavedamo.«

Člani dijaške skupnosti bodo med mariborske dijake razdelili več tisoč kondomov.
Člani dijaške skupnosti bodo med mariborske dijake razdelili več tisoč kondomov.
Prenesi v: