• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Nefiks priznanje za beleženje znanja //

Nefiks priznanje za beleženje znanja

Mladi in kompetentni beležijo v e-Nefiks!

12.12.2016 6:40:16 PM
Mlade, ki svoje znanje beležijo, tudi letos na Zavodu Nefiks vabijo k prijavi na Nefiks priznanje. S tem bodo postali še bolj vidni na trgu dela.

Nefiks je vodilni sistem beleženja neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji, ki mladim omogoča, da na enem mestu sistematično zberejo vse neformalno pridobljene in s strani organizacij potrjene kompetence. Organizacije z njim promovirajo aktivnosti pri katerih mladi razvijajo kompetence in jim omogoča, da vse neformalno pridobljeno znanje, veščine in izkušnje na enem mestu pregledno zabeležijo in uporabijo pri svoji nadaljnji karierni poti.

Urša (23) prejemnica zlatega Nefiks priznanja v preteklosti: »Priznanje mi je dalo še dodatno motivacijo in spodbudo, da nadaljujem pri projektih in prostovoljnem delu in da oddrvim novim izzivom naproti. Neformalna izobrazba tako končno pridobiva na svojem bogatem pomenu.«

E-Nefiks je brezplačno dostopen na spletu, v letošnjem letu pa je dobil novo grafično preobleko in nekaj uporabnih novosti za organizacije. »Sedaj je na voljo 'obvestilnik'. Udeleženci se na dogodek lahko prijavljajo, iz njihovih prijav pa se samodejno ustvarijo liste prisotnosti,« je povedala Anita Boljte, strokovna sodelavka zavoda, ki organizacijam lahko pomaga pri uporabi sistema in tudi pri prijavi na priznanje.

Predstavnica organizacije DRPD Novo mesto, prejemnica priznanja v lanskem letu je povedala: »Konec vsakega šolskega leta našim prostovoljcem vpišemo vse dejavnosti, ki so jih opravili v sklopu našega društva.«

Prijave na Nefiks priznanje, ki jih sprejemajo do vključno 31. decembra 2016 so letos še enostavnejše, saj se lahko prijavite z nekaj preprostimi kliki v osebnem eNefiksu, pod zavihkom NEFIKS PRIZNANJE. Zaključna podelitev priznanj bo potekala v torek, 10. januarja 2017 v Ljubljani.

Prenesi v: