• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študentske družine podarile igrače otrokom v UKC Maribor //

Študentske družine podarile igrače otrokom v UKC Maribor

Akcijo sta izpeljala KŠDDM in ŠOUM

10.1.2017 12:48:15 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM), sta v prazničnem času izvedla akcijo zbiranja igrač za otroke, ki to obdobje preživljajo v bolnišnici. Danes so vse zbrane igrače predali predstavnikom Klinike za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

 

Že tradicionalni decembrski projekt »Božiček – obdarovanje študentskih in dijaških družin« je bil socialno naravnan in sicer so s pomočjo koordinatorjev »Pomagajmo slovenskim otrokom« izbrali 9 družin v Sloveniji, ki so socialno ogrožene in se sami težko prebijajo skozi vsakdan. Družine so povabili na dogodek ali jim osebno predali izbrana darila. Tako so jim polepšali praznike ter jim vlili kanček upanja, saj so mnogi otroci tako sploh prvič prejeli svoje lastne igrače.

 

Poleg tega so na samem dogodku zbirali igrače za otroke, ki so praznike preživeli v bolnišnici. Pobuda je prišla s strani članov Kluba študentskih in dijaških družin Maribor, akcija pa se je odvijala že tudi v preteklih letih.

 

Bernarda Jeraj, predsednica KŠDDM: »Starši pravijo, da se nabere veliko igrač, ki so čez čas pozabljene, a še vedno zelo dobro ohranjene. Prav se nam je zdelo ponovno organizirati to akcijo in na ta način otroke naučiti podarjati, pomagati ostalim ter razmišljati o soljudeh. Akcija zbiranja je bila tudi tokrat uspešna, saj smo zbrali eno zelo veliko škatlo plišastih živali, ter štiri srednje velike škatle ostalih igrač (knjig, pobarvank, lesenih in plastičnih igrač, družabnih iger ipd.). Pri tem naj omenim kemično čistilnico Žajfa, ki nam je podarila pranje vseh plišastih igrač.«

 

Zbrane igrače so danes predstavniki KŠDDM in ŠOUM predali Kliniki za pediatrijo.

Predstavniki KŠDDM in ŠOUM so igrače predali Kliniki za pediatrijo v UKC Maribor.
Predstavniki KŠDDM in ŠOUM so igrače predali Kliniki za pediatrijo v UKC Maribor.
Otroci so bili zelo veseli igrač, ki jim bodo polepšale dni, ki jih morajo preživljati v bolnišnici namesto v domačem zavetju. (Foto: Patrik Rek / Dostop.si)
Otroci so bili zelo veseli igrač, ki jim bodo polepšale dni, ki jih morajo preživljati v bolnišnici namesto v domačem zavetju. (Foto: Patrik Rek / Dostop.si)
Prenesi v: