• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Nova pridobitev za UKM //

Nova pridobitev za UKM

Nov optični bralnik in usmerjevalni sistem Univerzitetne knjižnice Maribor

20.1.2017 9:23:22 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Študentski svet Univerze v Mariboru (ŠSUM) v sodelovanju Univerzitetni knjižnici Maribor (UKM) predali optični bralnik.

 

V sodelovanju z arhitekti jim je uspelo ustvariti nov Optični bralnik in usmerjevalni sistem UKM. Dokazali so, da se skupen cilj za dobrobit študentom in sodelovanje vsekakor vedno znova izplačata.

Optični bralnik je sestavljen iz glave za skeniranje, zaslona s prikazom skeniranega dokumenta, zibko oz. podlago z možnostjo nastavitve, reže za USB ključek in zaslonom na dotik s katerim izbiramo različne opcije. Pod mizo je pedal za aktiviranje skenerja, ki je uporaben, kadar imamo roke zasedene z nastavljanjem gradiva.

 

Postopek EasyScan skeniranja je:

 1. Izberemo način skeniranja.
 2. Prikaže se pravno potrdilo, potrdimo s tipko Accept.
 3. V oknu za izbiro predloge skeniranja izberemo kvaliteto (preglednica Scan template).
 4. Prikaže se nam okno za skeniranje, ki se spreminja glede na izbrano kvaliteto skeniranja.
 5. Na podlago položimo gradivo z besedilom obrnjenim navzgor, kot bi ga brali.
 6. Nastavimo želene nastavitve in pritisnemo gumb Scan.
 7. Skreniranje zaključimo s pritiskom na tipko Done. Prikaže se okno Select output.
 8. Z shranjevanje skeniranega dokumenta izberemo možnost USB.
 9. V oknu Exit dialog lahko izberemo možnost Continue, če želimo nadaljevati. End, če želimo začeti z novim delom in s tipko Exit delo zaključimo.

Poleg tega so predstavili nov usmerjevalni sistem knjižnice, ki je še ena pridobitev za tako veliko knjižnico in bo vsekakor pripomogla k izboljšanju vodljivosti študentov po njej.

 

 

Nov usmerjevalnik UKM je prav tako ena izmed novosti, ki bodo vsekakor pripomogle k še večjemu obisku.
Nov usmerjevalnik UKM je prav tako ena izmed novosti, ki bodo vsekakor pripomogle k še večjemu obisku.
Prenesi v: