• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Odprta 14. sezona lova na mlade glasbene skupine //

Odprta 14. sezona lova na mlade glasbene skupine

Čas je za ŠOUROCK'17. Rok za prijave je 6. marec.

6.2.2017 11:07:41 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '17«. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si/sourock, rok za prijavo je 6. marec 2017. ŠOUM tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR. Ambasador letošnjega natečaja je Hamo, član zasedbe Hamo & Tribute 2 love.

 

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repetoar vsaj dveh pesmi, od tega vsaj eno avtorsko. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK '17« sta objavljena na spletni strani www.soum.si/sourock. Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno ponedeljka, 6. marca 2017.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK pomerile na treh predizborih. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 9. maja 2017. Tudi v letošnji izvedbi, bodo četrtega finalista na predizborih izglasovali obiskovalci.

»ŠOUROCK je v zadnjih letih ponovno začel pridobivati na uveljavljenosti med mladimi glasbeniki, ki iščejo pot do uspešne kariere. Da je ta izbor dobra odskočna deska, pričajo zgodbe o zadnjih zmagovalcih, ki so s svojimi nastopi ter ustvarjalnostjo že pustili veliki pečat na slovenski glasbeni sceni. Verjamemo, da nam tudi letos uspe zbrati kvalitetne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagamo pri izstrelitvi na glasbeni trg,« dodaja vodja projekta Rebeka Kopčič.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil nagrado v višini 1.000 EUR, namenjeno snemanju singla, videospota, nakupu glasbene opreme in promocijsko podporo v letu 2017. Prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Lampiončki 2017, Festival Lent (Mladinin oder), studio Glas podzemlja ter še najmanj 5 klubskih koncertov v letu 2017.

Več o ŠOUROCKu, letošnji razpis ter priajvnico najdete na podstrani www.soum.si/sourock. Vabljeni tudi k spremljanju zanimivega dogajanja vse do finala na FB strani ŠOUROCK.

 

Do sedaj je ŠOUROCK na sceno izstrelil 13 zmagovalnih skupin. Priložnost pa so izkoristili tudi drugi mladi glasbeniki.
Do sedaj je ŠOUROCK na sceno izstrelil 13 zmagovalnih skupin. Priložnost pa so izkoristili tudi drugi mladi glasbeniki.
Zmagovalna skupina prejme nagrado v vrednosti 1000 € ter več kot 10 nastopov po Sloveniji.
Zmagovalna skupina prejme nagrado v vrednosti 1000 € ter več kot 10 nastopov po Sloveniji.
Prenesi v: