• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Informativni dnevi 2017. Pozor, bodoči bruci na cesti! //

Informativni dnevi 2017. Pozor, bodoči bruci na cesti!

Mariborski študenti v podporo dijakom na informativnih dnevih

7.2.2017 11:14:39 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«, kjer bodo s svojimi informatorji pričakali bodoče študente in jim nudili potrebne informacije pri usmeritvah v univerzitetnem mestu. Hkrati jim bodo razdelili osnovne informacije, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim podrobnostim, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo. Na spletni strani www.soum.si jim je na voljo tudi »BRUC« priročnik, ker lahko najdejo vse informacije v povezavi s študijem, socialnimi pravicami ter obštudijskimi dejavnostmi.

 

ŠOUM vsem dijakom svetuje, da se pred odločitvijo o študiju dobro pozanimajo o podrobnostih pri svojih starejših kolegih, saj se informacije od študentov lahko razlikujejo od informacij, ki jih podajajo fakultete. Na informativnih dnevih naj se ne bojijo zastaviti čim več vprašanj, vendarle je to za večino mladostnikov korak v njihovo povsem »samostojno« življenje. Naj imajo v mislih možnosti dodatnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve po končani izobrazbi. Hkrati pa ŠOUM poziva vse dijake, da se odločijo za študijsko smer, ki jih veseli in za poklic, katerega bodo z veseljem opravljali vrsto let.
 
Študenti bodo poleg nudenja informacij, dijakom predali simbolične »letake«, s katerimi jih pozdravljajo v študentskem življenju, hkrati pa jih bodo povabili na obisk spletne strani ŠOUM (www.soum.si), kjer so pod zavihkom »BRUC priročnik« zbrane vse pomembne informacije o študiju:

 • vpis na študij,
 • podrobnosti o opravljanju izpitov,
 • študentsko bivanje,
 • študentsko delo,
 • štipendiranje,
 • študentska subvencionirana prehrana,
 • subvencioniran prevoz in
 • roki, ki so za dijake pomembni preden nastopijo študij.

 
Največji naval dijakov se pričakuje v petek, med 9. ter 11. uro in med 14. ter 16. uro, ko bodo na posameznih članicah Univerze v Mariboru potekale predstavitve programov, izpolnjevanje prijav za vpis ter predstavitve možnosti obštudijske aktivnosti v mestu Maribor.

Informatorji ŠOUM bodo s svojo prijaznostjo, ustrežljivostjo in dobro voljo ustvarili pozitivno klimo in s svojim prispevkom, pomočjo ter promocijo ŠOUM navdušili dijake za študij v Mariboru!

ŠOUM pozdravlja bodoče študente v študentsko življenje
ŠOUM pozdravlja bodoče študente v študentsko življenje
Dijaki naj se za študij odločijo po svoji vesti, za smer, ki jih veseli, hkrati pa na razpoložljivost trga dela v prihodnosti.
Dijaki naj se za študij odločijo po svoji vesti, za smer, ki jih veseli, hkrati pa na razpoložljivost trga dela v prihodnosti.
Prenesi v: