• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Dijaki in učenje za življenje //

Dijaki in učenje za življenje

Mariborski dijaki o aktualni problematikah med mladimi

8.3.2017 10:46:59 AM
Dijaška skupnost Maribor v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze v Mariboru organizira konferenco »Dijaki in učenje za življenje«, na kateri bo osrednja tema posvečena dijaškim problematikam vseživljenjskega učenja.

 

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 10. 3. na Univerzi v Mariboru, v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze v Mariboru izvedla konferenco »Dijaki in učenje za življenje«. Gre za prvovrstni dogodek namenjen srednješolcem s celotne Slovenije, dijaki pa bodo na njej iskali rešitve in podajali predloge na aktualne dijaške problematike povezane z dijaško participacijo, kariernim izobraževanjem, trgom dela in brezposelnostjo mladih, finančno pismenostjo ter neformalnim izobraževanjem.

Na dogodku bodo dijakom ponudili možnost diskutiranja s številnimi zanimivimi strokovnjaki na področjih, ki jih zajema vseživljenjsko učenje: dijaška participacija in pasivnost mladih, dijaki in finance, trg dela in brezposelnost mladih, neformalno izobraževanje ter karierna orientacija.

Konference se bo udeležilo 70 dijakov z mariborskih srednjih šol.
 
Dijake bosta pozdravila predsednik ŠOUM Alen Brkić in dr. Martina Rauter, Višja svetovalka za mladino Mestne občine Maribor, skozi dogodek pa bodo z dijaki sodelovali razni strokovnjaki:
 

 • Tin Kampl – Predsednik Mladinskega sveta Slovenije;
 • Mirjana Zgaga – namestnica direktorja Zavoda za zaposlovanje – območna služba Maribor;
 • Matej Kosi – vodja Kariernega centra Univerze v Mariboru;
 • Vera Bračič – Karierni center Univerze v Mariboru;
 • Danijel Bandelj – vodja Kariernega centra Univerze na primorskem;
 • Maja Dizdarević – vodja Kariernega centra Univerze v Ljubljani;
 • dr. Tadej Rifel - samostojni raziskovalec na Inštitutu za raziskovanje in evalvacijo šolstva (IREŠ) v Zavodu sv. Stanislava;
 • Alenka Blazinšek – Zavod Nefiks.

 
Nomi Hrast, vodja konference ter dijakinja II. gimnazije Maribor: »Tema in namen konference je dijakom ponuditi možnost izražanja mnenj o aktualnih problematikah, ki se v današnjem času tičejo njih. Hkrati je možnost, da se o svojih predlogih, dvomih, željah posvetujejo s strokovnjaki in skupaj oblikujejo zaključke, ki jih bomo po koncu projekta posredovali odločevalcem. Konferenca je tudi del širšega projekta, ki ga izvajamo vse dijaške skupnosti in Dijaška organizacija Slovenije z namenom, da se glas dijakov sliši tudi izven učilnic.«

 

Prenesi v: