• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Razpisane štipendije za 2017/2018 //

Razpisane štipendije za 2017/2018

Ministrstvo za kulturo objavilo razpis za financiranje štipendij za šolsko leto 2017/2018

29.3.2017 1:47:43 PM
Ministrstvo za kulturo je objavilo dva razpisa za financiranje dodiplomskih in podiplomskih štipendij za šolsko leto 2017/2018. Rok za oddajo vlog je 24. april 2017.

 

Objavljen je javni razpis za financiranje štipendij za dodiplomske študije v tujini s pričetkom v šolskem letu 2017/18 je namenjen štipendiranju dodiplomskega študija (prva stopnja) na tujih izobraževalnih ustanovah, ki jo kandidat zaključi s pridobitvijo diplome na področjih glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti, filma in konservatorstva-restavratorstva kulturne dediščine.

Ministrstvo za kulturo je prav tako objavilo javni razpis za financiranje štipendij za podiplomski študij in izpopolnjevanje s pričetkom v šolskem letu 2017/18 za podiplomski (druga ali tretja stopnja) študij in izpopolnjevanje v tujini na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in področju kulturnega menedžmenta ter štipendije za študij za nekatere poklice v umetnosti, ki jih je treba posebej podpirati: komponist sodobne glasbe, baletni plesalec, lutkovni igralec oz. animator lutk, filmski scenarist, filmski animator.

Podrobnosti razpisov so objavljene ne spletni strani ministrstva za kulturo.

Rok za oddajo vlog je 24. april 2017. 

 

 

Prenesi v: