• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
»Seksoslovje 2017« - odkrito o spolno prenosljivih boleznih //

»Seksoslovje 2017« - odkrito o spolno prenosljivih boleznih

Medosebni odnosi ter spolnost še vedno tabu tema.

3.4.2017 10:09:46 AM
V sredo, 5. aprila 2016, s pričetkom ob 20. uri, se bo v mariborskem ŠTUK-u odvil letošnji večer Seksoslovja. Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tokratno rdečo nit zapeljala v smeri osveščanja mladih o spolno prenosljivih boleznih. Osrednji del dogajanja bo okrogla miza, kjer bodo sodelovali strokovnjaki s tega področja ter znane osebnosti.

 

»Odkrito o spolno prenosljivih boleznih.« To je slogan letošnjega dogodka Seksoslovje!
 
»S projektom Seksoslovje želimo študentom približati temo ljubezni in spolnosti na kar se da pester in zanimiv način ter hkrati razbiti tabuje, ki med mladimi in tudi starejšimi še obstajajo. Kljub modernim časom in internetu, je v javnosti začutiti, da je o spolnosti še vedno težko govoriti«, je povedal vodja projekta Klemen Potnik.
 
Dogodek, ki je v preteklih letih vzdignil veliko prahu, pa ga klub temu še marsikdo ne pozna. Dogodek, ki vsako leto privabi veliko radovednih, skrivnostnih in morda pohotnih študentov in študentk. Kljub vedno večji prisotnosti spolno prenosljivih bolezni v našem okolju so mladi o tem problemu še vedno premalo informirani.
 
Debata bo vodena s strani znane televizijske voditeljice Zvezdane Mlakar, ki že leta vodi pogovorne oddaje.
 
Gostje na debati:

 • Dr. Erika Zelko: zdravnica, ki bo povedala kaj več o spolno prenosljivih boleznih iz strokovnega vidika;
 • Dr. Vita Poštuvan: psihologinja, ki bo poročala o psihološkem vidiku SPB;
 • Predstavniki Društva študentov medicine Maribor, ki bodo predstavljali študentsko mnenje in mnenje bodočih strokovnjakov.
Prenesi v: