• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Začenjajo se študentske krvodajalske akcije //

Začenjajo se študentske krvodajalske akcije

Začenja se tradicionalnim študentski krvodajalski mesec pod sloganom »Častim pol litra!«

3.4.2017 12:02:07 PM
Ob začetku že tradicionalne študentske krvodajalske akcije Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva študente in druge prostovoljce, naj se udeležijo študentske krvodajalske akcije in »častijo pol litra«.

 

ŠOS s svojimi organizacijskimi oblikami že tradicionalno izvaja vseslovensko študentsko krvodajalsko akcijo »Častim pol litra!«. Projekt je bil prvotno zasnovan kot vseslovenski študentski krvodajalski teden, a je kmalu prerasel ta okvir in posamezne akcije so se izvajale čez ves mesec.

Zanimanja za krvodajalstvo je med študenti čedalje več – študentski krvodajalski rekord so tako dosegli s 1.664 krvodajalci v posamezni akciji. Čez ves mesec bo tako možno na različnih lokacijah po Sloveniji darovati kri.

Študenti vsako leto izvedejo dve tradicionalni krvodajalski akciji (pomladi in jeseni), pod sloganom »Častim pol litra!«. Od začetka izvajanja projekta do danes število krvodajalcev narašča, kar pomeni, da se tudi med mladimi dviguje zavest o pomenu krvodajalstva.

V tem mesecu bo možno v različnih krajih po Sloveniji, v organizaciji Študentskih organizacij Univerze v Ljubljani, v Mariboru in na Primorskem kot tudi številnih študentskih klubov, darovati kri.

V študijskih središčih – Ljubljani, Mariboru in Kopru – bo akcija potekala prihodnji teden, sicer pa čez ves mesec v različnih krajih po Sloveniji. V Mariboru bo akcija darovanja krvi potekala, 10. aprila v prostorih študentskega kulturno-prireditvenega centra ŠTUK-a ter 11. aprila v UKC Maribor.

Seznam vseh terminov in lokacij je objavljen na spletni strani castimkri.si. Študentje, ki jim predlagani termini ne ustrezajo, so vabljeni, da se kadarkoli zglasijo v območnih enotah za transfuzijsko medicino, saj so potrebe po krvi skozi vse leto velike.

Vse krvodajalce in tiste, ki si to še želite postati, vabijo, da se udeležite študentske krvodajalske akcije. Tudi tokrat bo za krvodajalce dobro poskrbljeno, saj bo vsak darovalec prejel simbolično darilo, ki so ga zagotovile Lekarne Maribor.

 

Prenesi v: