• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
V Mariboru študenti množično častili »pol litra« //

V Mariboru študenti množično častili »pol litra«

Študentska krvodajalska akcija "Častim ½ litra" poteka po vsej Sloveniji

11.4.2017 3:10:30 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je organizirala tradicionalno študentsko krvodajalsko akcijo "Častim 1 litra", ki vzporedno poteka po vsej Sloveniji. Mariborski študentje so kri darovali v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK in v UKC Maribor. V dveh dneh je kri darovalo kar 245 študentov, veliko število se jih je vpisovalo tudi v register darovanja organov in krvotvornih matičnih celic.

 

V vseslovenski krvodajalski akciji, ki tokrat poteka celotni mesec april, se število krvodajalcev vidno povečuje in vsakič presega 1.000 darovalcev. Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo, ki ga podarjata ŠOUM in Lekarne Maribor. Tudi letos je vzporedno potekal vpis v bazo darovalcev krvotvornih matičnih celic »Slovenija Donor«, ki ga vodi Društvo študentov medicine Maribor »Epruvetka«. Prvič je v Mariboru potekal tudi vpis v bazo darovalcev organov, ki poteka pod okriljem Slovenija - transplant (Zavod RS za presaditve organov in tkiv).
 
V dveh dneh krvodajalske akcije v Mariboru je kri darovalo 245 študentov, od tega 153 v ponedeljek na Štuku in 92 v torek na Centru za transfuzijsko medicino (UKC Maribor). V bazo darovalcev krvotvornih matičnih celic (kostnega mozga) se je vpisalo 68 študentov, v bazo darovanja organov pa 39 študentov.
 
V Mariboru je akcijo organizirala ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor.

Aprilske krvodajalske akcije se je v Mariboru udeležilo 245 študentov.
Aprilske krvodajalske akcije se je v Mariboru udeležilo 245 študentov.
Prenesi v: