• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
V Mariboru že 19. Mednarodna konferenca SCiM //

V Mariboru že 19. Mednarodna konferenca SCiM

SCiM (Student Conference in Maribor) velja za enega največjih študentskih konferenc v Evropi.

23.6.2017 9:06:58 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) med 26. junijem in 5. julijem gosti že 19. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz 25-ih držav sveta. Na otvoritvi bosta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, in predstavnik Univerze v Mariboru.

 

SCiM (Student Conference in Maribor) je študentska konferenca, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

Žiga Pirš, sekretar za mednarodno sodelovanje in glavni organizator: »Rdeča nit letošnje konference je "Your small steps, your big change". Udeleženci bodo skozi kvalitetne delavnice spoznavali sebe in delali na sebi. Pridobili bodo različna znanja, ki jim bodo v prihodnje koristila pri nadaljnjih življenjskih korakih. Udeleženci konference bodo ob izobraževalnem delu spoznavali še ljudi iz različnih kulturnih ozadij, Slovenijo ter samo mesto Maribor.«

Študenti bodo poleg predavanj in delavnic deležni še spoznavanja mesta Maribor in ogleda Slovenije na dvodnevni ekskurziji. Med udeleženci vsako leto odličen odziv predstavlja tudi učenje slovenskega jezika.

………………………………………………………………………………

PREDAVANJA:

1. Start with YOUr TIME – Work and study smart (not hard)

Udeleženci te delavnice se bodo učili upravljanja s časom. Delavnica »hekanje časa« je namenjena ambicioznim študentom, ki bi se radi naučili kako kvalitetno porabiti svoj čas. Delavnica jih bo vodila skozi proces iz 4 korakov (FACT), ki temeljijo na unikatni časovni formuli. Udeleženci se bodo naučili štirih najpomembnejših elementov, ki so nujni za doseganje koncentracije in ciljev. Naučili se bodo vseh skrivnosti upravljanja s časom.

 • Predavatelj bo Uroš Ferlin, smart time management ekspert.

2. Start with YOUr LEADERSHIP – Think and decide, so others can follow

Druga delavnica je namenjena udeležencem, ki si želijo izboljšati svoje znanje na področju vodenja ekipe v podjetju ali kakršnikoli organizaciji. Delavnica se osredotoča na osebnostni rasti, študente pa uči osebnostnih in vodstvenih karakteristik. Namen delavnice je, da študentje spoznajo orodje, ki jim bo pomagalo pri odgovornem in kvalitetnem sprejemanju odločitev. Delavnica je sestavljena iz predavanj in praktičnih vaj,

 • Predavateljica bo Kaja Kosec, vodja zavoda Za dialog in project manager Erasmus+ programa.

3. Start with YOUr INNER SELF – Educate your mind and heart

Delavnica je namenjena vsem, ki želijo spoznati svoj um in notranje delovanje. Sestavljena je iz petih različnih sklopov. Udeleženci te delavnice se bodo naučili soočanja s stresom, regulacije svojih čustev v stresnih situacijah, izboljšali bodo svoje komunikacijske sposobnosti, se naučili dela v ekipi ter napolnili svoj um. Na delavnici bodo študentje vse omenjene sklope spoznavali skozi psihološki vidik človeka.

 • Predavateljice bodo Anja Kragolnik, Nina Kozinc in Meta Lavrič, študentke psihologije in članice ekipe Kako si?

4. Start with YOUr RHETORICS – Master rhetorics and influence the minds

Študentje bodo v tej delavnici pridobivali znanja s področja retorike. Učili se bodo kako imeti kvalitetno predstavitev, kako pridobiti pozornost in kako postati efektiven komunikator ter govorec. Šli bodo skozi vsa področja komunikacije in se s pomočjo praktičnih vaj naučili veščin javnega govora, obnašanja pred publiko ter pomena verbalne in neverbalne komunikacije.

 • Predavateljica bo Nina Dušič Hren, direktorica organizacije Dober stik

5. Start with YOUr FINANCE, Handle your money like a pro

Veliko študentov ne zna dobro uporabljati s svojim denarjev. V tej delavnici se bodo lahko udeleženci naučili prav tega. Skozi delavnico bodo pridobivali znanje, ki jim bo pomagalo pri investicijah, upravljanju s prihranki in življenju brez dolgov. Delavnica jih bo vodila skozi 5 osnovnih korakov za ureditev finančnega stanja in finančnih navad.

 • Predavatelj bo Marko Ferlin, manager pri Arena Skupina, specialist iz področja financ
Okoli 50 študentov iz celega sveta bo v naslednjih dneh obiskalo Maribor.
Okoli 50 študentov iz celega sveta bo v naslednjih dneh obiskalo Maribor.
ŠOUM že 19. leto organizira konferenco SCiM.
ŠOUM že 19. leto organizira konferenco SCiM.
Prenesi v: