• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študentje podpirajo prihod Magne //

Študentje podpirajo prihod Magne

ŠOUM podpira prihod Magne

24.8.2017 11:05:29 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se zaveda pomembnosti razvoja univerzitetnega prostora in širjenja možnosti študentov, zato podpira prihod Magne v naše okolje.

Ne zaradi lakirnice, ampak zato, da postane del tega okolja resna mednarodna korporacija, ki je eden od inovativnih voditeljev v avtomobilski industriji. Za univerzo, ki je nastala na temelju tehniških študijev, je to prvovrstna razvojna priložnost.

V Študentski organizaciji Univerze v Mariboru podpirajo vsako novo investicijo v mariborski regiji, ki širi zaposlitvene možnosti študentov, prihodnjih diplomantov. Prihod Magne International v prostor pomeni še več: priložnost za razvojni preporod tega okolja. Ne zato, ker bi delovna mesta v lakirnici predstavljala dolgoročno rešitev, pač pa zato, ker si lahko od nadaljnjih faz projekta vsi obetajo širitev avtomobilske proizvodnje v Mariboru. Prepričani so, da je prisotnost enega od razvojnih voditeljev v avtomobilski prihodnosti priložnost tudi za Univerzo v Mariboru, ki je nastala na temelju tehniških študijev.


Mariborski študentje, ki so se tudi v svetovnem merilu dokazali v tekmovanjih, kot je Formula E, imajo znanja in voljo, da sodelujejo pri razvojnih preskokih, ki bodo avtomobilsko industrijo peljali v trajnostno mobilnost.

Alen Brkić, predsednik ŠOUM»Magna je zato velika priložnost za naše okolje, za zaposlitvene možnosti ljudi in še bolj za prihodnji razvoj univerzitetnega prostora ter razvojne priložnosti, ki jih lahko sodelovanje z avtomobilsko industrijo prinaša. Realizacija investicije Magne International v Hočah pri Mariboru je v rokah nevladnih organizacij. Z njim delimo skrb za zdravo in čisto naravno okolje. Opozarjamo pa, da imajo z vsakim svojim ravnanjem v rokah tudi velikansko odgovornost. Kot študentje Univerze v Mariboru, ki živimo in soustvarjamo prihodnost univerzitetnega mesta Maribor, jim odrekamo legitimnost, da v imenu naše prihodnosti odženejo prihod tako pomembnega investitorja, ki lahko s svojimi proizvodnimi, še bolj pa razvojnimi dejavnostmi predstavlja preporod tehnološke tradicije mariborske univerze in s tem inovativne prodornosti Maribora in regije

Prenesi v: