• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Začenja se študijsko leto 2017/2018 //

Začenja se študijsko leto 2017/2018

ŠOUM študente pozdravlja z info mapami in tednom dobrodošlice

28.9.2017 9:21:36 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ob začetku novega študijskega leta 2017/18, tradicionalno pozdravlja študente z informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem ter vsem študentom in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti, ki se bodo za mariborske študente izvedle v jesenskem obdobju.

 

»Že od vsega začetka se pri ŠOUM trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic in dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program. ŠOUM tekom leta pripravi okoli 100 različnih aktivnosti in dogodkov, hkrati pa smo ves čas vpeti tudi v reševanje vsebinskih problematik, tako na lokalnem, kakor tudi na nacionalnem nivoju«, študente pozdravlja podpredsednik ŠOUM Matic Kašnik. 

 

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo pred svojimi fakultetami ob začetku študijskega procesa. Bruci so v mapi prejeli blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik« ter napotitev, kje najdejo vse pomembne inforamcije ob vstopu v svet študentskega življenja.

 

»Welcome weeks ŠOUM 2017«

 

Skupina ŠOUM za mariborske študente skozi leto pripravi več kot 100 dogodkov in aktivnosti, v prvih dneh pa bodo mladi imeli možnost udejstvovanja na različnih dogodkih, zapakiranih v t.i. »Welcome Weeks ŠOUM 2017«, ki so bili prvič predstavljeni že v pretekli sezoni. Ti bodo potekali od 1. do 13. oktobra, program je obširneje predstavljen na spletni strani (www.soum.si). Tam študenti najdejo tudi vse informacije o samem študiju, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju ter vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti.

 

Program dogodkov za mariborske študente v sklopu »Welcome Weeks ŠOUM 2017« je predstavljen na spletni strani www.soum.si/welcomeweeks, med njimi pa najdemo prvo zabavo za študente v novem študijskem letu »Scufan torek«, Mednarodni večer Erasmus študentov, Trivia Night, Nočni tek na Kalvarijo, Študnetsko krvodajalsko akcijo, Komični četrtek in Literarno-glasbeni večer z Mi2.

Študenti se bodo 2. oktobra podali v študijsko leto 2017/2018. Novemu znanju naproti.
Študenti se bodo 2. oktobra podali v študijsko leto 2017/2018. Novemu znanju naproti.
Tudi v novem študijskem letu Skupina ŠOUM za študente pripravlja več kot 100 različnih dogodkov. Na sliki utrinek z dogodka Kostanjev žar.
Tudi v novem študijskem letu Skupina ŠOUM za študente pripravlja več kot 100 različnih dogodkov. Na sliki utrinek z dogodka Kostanjev žar.
Prenesi v: