• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študenti ponovno "častimo" kri //

Študenti ponovno "častimo" kri

V ponedeljek in torek v Mariboru študentska krvodajalska akcija.

6.10.2017 7:42:53 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v UKC Maribor.

 

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Martin Bosilj, letošnji vodja Študentske krvodajalske akcije v Mariboru: »Verjamemo, da bomo tudi tokrat mladi v velikem številu pristopili k akciji. Moramo se zavedati in ohranjati pomen tovrstnih dejanj, ko v prvi vrsti nesebično pomagamo pri reševanju življenj, hkrati pa s tem ves čas testiramo tudi svoje zdravje. ŠOUM bo tudi tokrat poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred mariborskih fakultet.«

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

 • 9. oktobra 2017, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)
 • 10. oktobra 2017, od 8:00 in 15:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor)

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo, ki ga podarjata ŠOUM in Lekarne Maribor. Tudi letos bo vzporedno potekal vpis v bazo darovalcev krvotvornih matičnih celic »Slovenija Donor« in v bazo darovalcev organov, ki ga bo vodilo Društvo študentov medicine Maribor »Epruvetka«

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor. ŠOUM krvodajalske akcije organizira že skoraj 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Vseslovenska organizacija študentskih krvodajalskih akcij pod geslom »častim pol litra« se je začela leta 2008. Od tedaj je samo v Mariboru kri darovalo okoli 4.000 študentov.

V ponedeljek lahko kri darujete na Štuku, v torek pa v UKC Maribor.
V ponedeljek lahko kri darujete na Štuku, v torek pa v UKC Maribor.
ŠOUM bo tudi tokrat poskrbela za prevoz krvodajalcev izpred fakultet.
ŠOUM bo tudi tokrat poskrbela za prevoz krvodajalcev izpred fakultet.
Prenesi v: