• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Kri tokrat častilo 1.594 darovalcev //

Kri tokrat častilo 1.594 darovalcev

Akcija »Častim pol litra!« ponovno uspešna

3.11.2017 10:04:43 AM
V mesecu oktobru je tudi letos potekala študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«. Krvodajalske akcije so organizirali v 17 krajih po vsej Sloveniji, udeležilo pa se jih je 1.594 posameznikov.

 

Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« je tradicionalni projekt, ki ga študentske organizacije v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicinoin Rdečim križem Slovenije organizirajo dvakrat letno – oktobra in aprila. Organizatorji projekta so Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in njene organizacijske oblike. Vsako leto se akciji pridružuje večje število krvodajalcev, ki se zavedajo, da krvodajalstvo predstavlja nadvse pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogoča ustrezno oskrbo s krvjo.

Letošnjo akcijo so z donacijo znova podprle tudi Lekarne Maribor, ki so vsakemu krvodajalcu podarile simbolično darilo.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem, ki so s tako plemenitim dejanjem, kot je darovanje krvi, pripomogli k uspešno izpeljani akciji in, kar je še pomembneje, k zdravju številnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah.

Ponovno pa se vidimo aprila, ko bomo ponovno častili, do takrat pa novice spremljajte na spletni strani www.castimkri.si in Facebook strani Častim pol litra, kjer bodo med drugim obveščali tudi o aktualnih potrebah po posameznih krvnih skupinah.

Če pa te zanima kaj več o tem, kako je jesenska akcija potekala v Mariboru, si lahko to prebereš v članku z naslovom »Študenti prelivali kri v dober namen«.

 

Prenesi v: