• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM ima novo študentsko predsedstvo //

ŠOUM ima novo študentsko predsedstvo

Nov predsednik ŠOUM je Žiga Pirš.

14.11.2017 9:39:45 AM
Člani Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), so na svoji 1. redni seji za predsednika ŠOUM izvolili Žigo Pirša, 24-letnega študenta magistrskega študija na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Na njegov predlog, so člani Študentskega zbora ŠOUM, na 2. redni seji imenovali člane študentskega predsedstva – Bernardo Jeraj, Pio Mernik, Katjo Ošlak in Dejana Glazerja.

 

Ob imenovanju celotne ekipe se je predsednik ŠOUM članom študentskega zbora zahvalil za izkazano zaupanje in poudaril: »S svojo ekipo sodelavcev se bomo trudili uspešno uresničevati vse zastavljene cilje. V ŠOUM, kot uveljavljeni in priznani instituciji, si bomo še naprej prizadevali za razvoj dejavnosti, ki predstavljajo dodano vrednost vsem študentom Univerze v Mariboru, kot tudi celotni lokalni skupnosti. S svojo ekipo se bom zavzemal uspešno uresničiti zastavljene cilje, predvsem pa urediti dostopnost visokega šolstva vsem socialnim skupinam in zagotoviti kakovosten, evropsko primerljiv študij, ki bo posamezniku omogočal uspešen vstop na trg dela.«

 

Študentsko predsedstvo sestavljajo predsednik, sekretar za izobraževanje in univerzitetno politiko, sekretar za socialna in zdravstvena vprašanja, sekretar za mednarodno sodelovanje ter sekretar za interesne dejavnosti študentov.

 

Študentsko predsedstvo je izvršilni organ Študentske organizacije Univerze v Mariboru in je v svojih pristojnostih odgovorno Študentskemu zboru ŠOUM, ta pa v tem mandatu šteje 21 članov, ki predstavljajo 17 članic Univerze v Mariboru.

Študentsko predsedstvo ŠOUM v mandatu 2017-2019 sestavljajo (od leve proti desni): Pia Mernik, Katja Ošlak, Žiga Pirš, Bernarda Jeraj in Dejan Glazer
Študentsko predsedstvo ŠOUM v mandatu 2017-2019 sestavljajo (od leve proti desni): Pia Mernik, Katja Ošlak, Žiga Pirš, Bernarda Jeraj in Dejan Glazer
Prenesi v: