• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Natečaj: študent vandra //

Natečaj: študent vandra

Deli svoje občutke in izkušnje iz tujine ter osvoji praktične nagrade

3.4.2018 10:41:44 AM
Hej, ti! Ja, ti. Si že imel priložnost obiskati tujino v času študija? Bodisi preko študijske izmenjave, prakse, poletne šole, konference, kongresa ali pa kar tako? Bi rad delil svojo izkušnjo z ostalimi študenti?

 

Ker vemo, da se med nami skriva veliko študentov z bogatimi izkušnjami s tujino in še več študentov, ki bi tujino radi izkusili, pa ne vedo kako, se bojijo vprašati ali pa preprosto ne vedo, kje iskati prave informacije, smo se odločili, da ubijemo dve muhi na en mah. Kako?

Vse študente, ki ste že imeli priložnost izkusiti tujino, vabimo, da svoje občutke, priprave na tujino, pot v tujino ter izkušnje z življenjem v tujini izlijete na papir in prispevek pošljete na mednarodna@soum.si. Tako boste lahko delili svoje bogate izkušnje z našimi bralci, hkrati pa boste s koristnimi nasveti pomagali odgovoriti na marsikatero neizrečeno vprašanje, ki do sedaj še ni našlo pravega naslovnika.

Natečaj bo odprt od 22. marca 2018 do 22. aprila 2018, vsi poslani prispevki pa bodo dobili svoje mesto na našem spletnem portalu smic.si. Vsak prispevek bo nagrajen, najboljši prispevek po glasovanju komisije Oddelka za mednarodno sodelovanje pa bo prejel brezplačno udeležbo na dvodnevnem izletu, ki ga v maju 2018 organizira Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM.

Zmagovalen prispevek bo razglašen 3. maja 2018 na spletnem portalu smic.si in na Facebook strani ŠMIC (Študentski mednarodni informacijski center).

Sledi nam, preberi ostale prispevke in prispevaj tudi svoj delež, saj se zavedamo, da so osebne izkušnje najbolj pristne in štejejo največ, zato bodo vsi nasveti zelo dobrodošli.

Veselimo se prebiranja tvojih dogodivščin!

 

Format za oddajo prispevka najdeš tukaj.

 

Natečaj bo odprt od 22. marca 2018 do 22. aprila 2018.
Natečaj bo odprt od 22. marca 2018 do 22. aprila 2018.
Prenesi v: