• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
V pričakovanju Lampiončkov //

V pričakovanju Lampiončkov

Od prvih Lampiončkov letos mineva 38 let.

10.5.2018 11:35:29 AM
V torek, 15. maja se bo v mariborskem študentskem kampusu Gosposvetska odvila najbolj tradicionalna študentska prireditev v Sloveniji – Lampiončki 2018. Dnevno dogajanje si bodo ob tradicionalnih športnih igrah študentje popestrili ob številnih zanimivostih spremljevalnega programa, osrednji večerni glasbeni program pa sestavljajo Mi2, Happy Ol'McWeasel, King foo, Carpe diem in novi zmagovalci natečaja ŠOUROCK – Spotless Minds. Skozi celotno prireditev organizator pričakuje okoli 10.000 obiskovalcev.

 

Od prvih Lampiončkov letos mineva 38 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

 

Organizator se zaveda, da po tolikšnem številu mladih na enem mestu pusti določene posledice predvsem na ekološkem vidiku, zato je tudi letos poudarek na ozaveščanju mladih o ločevanju odpadkov oziroma skrbi za sprotno zbiranje smeti. ŠOUM pa hkrati sporoča, da bo tako kot vsako leto prizorišče do naslednjega dopoldneva povrnjeno v prvotno stanje, za kar bo poskrbelo profesionalno komunalno podjetje.

 

Žiga Pirš, predsednik ŠOUM dodaja: »Z vsemi organi, kakor tudi z Mestno občino Maribor ter Univerzo v Mariboru tudi letos zelo dobro sodelujemo in verjamemo, da smo v preteklih letih prireditev dvignili na višjo raven, tako iz vidika skrbi za okolje, kakor iz vidika varnosti premoženja in obiskovalcev. Študentom želimo lepo preživet dan, ki ga naj izkoristijo za odmor od študijskih obveznosti pred ključnim obdobjem na fakultetah. Hkrati pa pozivamo mlade, da skrbijo za okolje, sproti odlagajo smeti v zato namenjena mesta ter po končani prireditvi spoštujejo prebivalce mesta in mirno odidejo domov.«

 

Po nekaj letih tokrat na Lampiončkih ne bo lastne peke, saj organizatorji prireditvi želijo vrniti prvotni koncept prireditve, saj žari večji del zgodovine niso bili del dogodka.

 

Od različnih lokacij v Mariboru, do samega prizorišča, je za vse obiskovalce na dan dogodka organiziran brezplačni krožni avtobusni prevoz.

 

DNEVNI PROGRAM (pričetek ob 13. uri):

 

Celotno dnevno dogajanje je letos združeno pod geslom zabavnega prizorišča »FUN PARK«, kjer se bo prav za vsakega našlo kaj zanimivega.

 

 • FOOD CORNER (predstavitev gostinskih ponudnikov po vzoru »odprte kuhinje«)
 • LAMPIONČKOVA PLAŽA
 • ŠPRICAR ISLAND
 • AREA 56 (Live graffiti, break dance tekmovanje ter osvežilni koktejli)
 • LAMPIONČKOVE IGRE
 • AKCIJA 0,00, KADILSKA POLICIJA in REHIDRACIJSKA EKIPA (ozaveščanje o pomen zdravega načina življenja in opuščanju nezdravih življenjskih navad)

 

KONCERTNI PROGRAM (pričetek ob 18. uri):

 

 • SPOTLESS MINDS - Zmagovalci ŠOUROCK-a 2018;
 • Mi2
 • HAPPY OL'McWEASEL;
 • NIPKE & TRKAJ;
 • KING FOO;
 • CARPE DIEM;
 • AKUSTIČNI ORGAZEM.

 

Celotno prireditev bo letos povezoval priljubljen stand-up komik Gašper Bergant.

 

Za vstop na letošnje prizorišče morajo obiskovati imeti enotno vstopnico (za dnevni in večerni del), ki jo je v predprodaji možno kupiti v Kavarni ŠTUK ali na vseh prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnice v predprodaji je 3 eur, medtem ko ta na dan dogodka znaša 5 eur.

Letos se bodo že skozi dan na Lampiončkih dogajale zanimive aktivnosti.
Letos se bodo že skozi dan na Lampiončkih dogajale zanimive aktivnosti.
Letos lastne peke ni, je pa zato tukaj Food Corner v stilu odrte kuhinje, ki študentom nudi raznovrstne obroke za ceno med 2,5 in 4 eur.
Letos lastne peke ni, je pa zato tukaj Food Corner v stilu odrte kuhinje, ki študentom nudi raznovrstne obroke za ceno med 2,5 in 4 eur.
Letošnji koncertni program je obarvan s povsem slovensko glasbo.
Letošnji koncertni program je obarvan s povsem slovensko glasbo.
Prenesi v: