• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
V Mariboru že 20. konfrenca SCiM //

V Mariboru že 20. konfrenca SCiM

SCiM (Student Conference in Maribor) velja za eno največjih študentskih konferenc v Evropi.

27.6.2018 10:21:13 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 2. do 11. julija gosti že 20. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz skoraj 40-ih držav sveta. Na otvoritvi, ki bo potekala v torek, 3. 7. 2108, ob 10. uri v prostorih UKM Maribor, bosta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, in Mladen Kraljić iz Univerze v Mariboru.

 

SCiM (Student Conference in Maribor) je študentska konferenca, ki jo organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.
 
Katja Ošlak, sekretarka za mednarodno sodelovanje in vodja konference: »Tema letošnje konference je "Creative present – better future". Udeleženci bodo skozi kvalitetne delavnice spoznavali sebe in delali na sebi. Pridobili bodo različna znanja, ki jim bodo v prihodnje koristila pri nadaljnjih življenjskih korakih. Udeleženci konference bodo ob izobraževalnem delu spoznavali še ljudi iz različnih kulturnih ozadij, Slovenijo ter samo mesto Maribor.«
 
Organizatorji so na letošnjo konferenco sprejeli 60 udeležencev in 37 držav, med drugimi tudi iz Čila, Indonezije, Jordanije, Šrilanke, Sudana, Filipinov in Brazilije. Skozi celotno zgodovino konference je rdeča nit medkulturno povezovanje in iskanje skupnih točk v vizijah mladih.
 
Študenti bodo poleg predavanj in delavnic deležni še spoznavanja mesta Maribor in ogleda Slovenije na dvodnevni ekskurziji. Med udeleženci vsako leto odličen odziv predstavlja tudi učenje slovenskega jezika, v za to posebej namenjeni delavnici.
 
………………………………………………………………
 
Delavnice in predavanja:
 
Show your image – Create your personal brand
Udeleženci delavnice bodo spoznavali pomen in moč osebnega trženja v teoriji kot tudi na primerih dobrih praks, spoznali bodo korake osebnega trženja ter se učili identificirati in definirati svoje ključne osebne vrednote.

Izvajalka delavnice bo Manja Munda, direktorica Zavoda Ypsilon.

Live sustainably - Create from recyclables
Delavnica bo sestavljena iz več delov. V prvem delu bodo udeleženci v okviru okrogle mize razpravljali o temah kot so: recikliranje, ponovna uporaba, socialno podjetništvo, vpliv skupnosti, aktivnih posameznikih itd. Nato bodo sledile različne praktične delavnice recikliranja, kjer bodo najprej ustvarjali manjše predmete za vsakdanjo uporabo, v zadnjem sklopu delavnic pa bo sledila še predelava »večjih« predmetov kot so npr. razni kosi pohištva.

Izvajalci delavnice bodo mentorji in prostovoljci Zveze prijateljev mladine Maribor.

Learn to use Fablab – Create like a pro
Namen delavnice je študentom prikazati delovanje fabrication laboratory-jev (lokacije, kjer je skupnosti omogočen dostop do računalniško krmiljenih orodij, ki počasi postajajo del modernih gospodinjstev) ter študentom omogočiti uporabo aktualne tehnologije (3D tiskalnik, rezalnik folije, laserski rezalnik) s pomočjo katere lahko enostavno spremenijo svojo idejo v izdelek.

Izvajalka delavnice bo Katja Horvat, članica Zavoda CITILAB Maribor.

Help the economy – Create a business
Delavnica se bo začela s teoretičnim predavanjem, kjer bodo udeleženci spoznali, kako prepoznati
težave, ki jih je vredno reševati in okoli njih graditi poslovno idejo. Sledilo bo testiranja poslovnih idej, kjer bodo dobili prvi feedback.

Izvajalec delavnice bo Aljoša Huber, ki dela na področju podjetništva in poslovnega coachinga za Tovarno podjemov.

Take care of your health – Create good habits
Delavnica bo posvečena gibanju, prehrani in zdravju nasploh. Na koncu delavnic bodo imeli boljše znanje o tem, kako trenirati doma in v fitnesu ter kako se pravilno prehranjevati za boljše doseganje zastavljenih ciljev glede preobrazbe telesa in bolj zdravega načina življenja.

Izvajalka delavnice bo Katarina Uplaznik, licencirana nutricionistka in osebna trenerka.

Organizatorji so na letošnjo konferenco sprejeli 60 udeležencev in 37 držav, med drugimi tudi iz Čila, Indonezije, Jordanije, Šrilanke, Sudana, Filipinov in Brazilije.
Organizatorji so na letošnjo konferenco sprejeli 60 udeležencev in 37 držav, med drugimi tudi iz Čila, Indonezije, Jordanije, Šrilanke, Sudana, Filipinov in Brazilije.
Prenesi v: