• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
9. Nočni tek na Kalvarijo //

9. Nočni tek na Kalvarijo

Na 9. Nočnem teku na Kalvarijo teklo 270 udeležencev

10.10.2018 9:12:11 AM
Pravkar smo zaključili z 9. Nočnim tekom na Kalvarijo, ki se ga je udeležilo skupno 270 tekačev, od tega 65 otrok.

 

Organizatorji so zadovoljni, saj je vreme dobro služilo, poleg tega pa so se obiskovalci odlično odzvali na novost letošnjega leta – otroške kategorije.

 

DOBER ODZIV NA OTROŠKE TEKE

»Zelo nas veseli, da so se otroci in starši odzvali našemu vabilu množično in se podali na stopnice,« je povedal Klemen Tasič, vodja prireditve pri Zdravi zabavi. Otrok je bilo 65, tekli pa so v 3 starostnih kategorijah: mini kalvarček do vključno letnika 2011, kalvarček (2007-2010) in senior kalvarček od 2003 do 2009. Mlajši otroci so pretekli do prvega platoja, torej 35 stopnic, najstarejša kategorija otrok pa kar vse stopnice. Najmlajša deklica šteje komaj dobri dve leti. Najstarejši udeleženec pa kar 67.

 

REZULTATI ODLIČNI

Kljub temu, da se star rekord 1:44 še kar oklepa prestola pa so tudi letos tekmovalci dosegali odlične čase, že starejši otroci so 454 stopnic premagali z odličnimi časi pod 3 minute. Kljub temu organizatorji poudarjajo, da je zmagovalec prav vsak, ki premaga stopnice, zato čisto vsak udeleženec prejme medaljo.

Zdrava zabava (Univerzitetna športna zveza Maribor) je tudi tokrat pripravila športni dogodek brez startnine, ki je sicer poseben že sam po sebi, saj gre za tek po 454 stopnicah v soju luči, bakel in svetlobnih efektov. Pred startom je prisotne pozdravil župan Mestne občine Maribor dr. Andraž Fištravec, ob 20. uri, ko so odtekli vsi otroci pa so se na stopnice podale še ostale kategorije. Med udeleženci smo lahko opazili kar nekaj znanih mariborskih športnikov, med drugim Boštjana Klineta in Klemna Kosija.

Rezultati so, če primerjamo z lanskim letom, ko je za absolutno zmago pri ženskah zadoščal  rezultat 3:00,81, odlični. Tokrat je zmagovalka Ana Čufer krepko presegla ta čas in dosegla 2:23. Pri moških je zmagovalec Klemen Šparing tekel pod 2. minuti, vendar ni presegel lanskega absolutnega časa 1:56,49.

 

Rezultati absolutno

Ženske:

1        Ana Čufer 2:23,00

2        Špela Zupan 2:58,74

3        Jasmina Klančnik 2:59,60

 

Moški:

1        Klemen Šparing   1:57,13

2        Simon Kmet 2:03,02

3         David Pegam         2:03,81

 

 

Tokrat je vrh Kalvarije osvojilo 270 udeležencev.
Tokrat je vrh Kalvarije osvojilo 270 udeležencev.
Prenesi v: