• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novoizvoljeno vodstvo Zveze ŠKIS //

Novoizvoljeno vodstvo Zveze ŠKIS

Zveza ŠKIS v mandatno obdobje 2018/19 z novo predsednico in vodstvom.

22.10.2018 1:23:01 PM
V soboto, 20. oktobra 2018, je potekala Skupščina Zveze ŠKIS, kjer so predstavniki študentskih klubov Slovenije izvolili novo predsednico in vodstvo.

 

Na mesto predsednice Zveze ŠKIS je bila izvoljena Nina Plank, ki je imenovala novo vodstvo Zveze ŠKIS za naslednje leto.

V soboto je v Postojni potekala volilna skupščina Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS). Nekdanje vodstvo je predstavilo delovanje posameznih odborov, Nadzorne komisije in Varnostnega sveta za obdobje 2017/2018, novoizvoljena ekipa pa je vsem prisotnim podala cilje in načrte, ki so si jih zadali za prihajajoči mandat 2018/2019.

Izvoljena predsednica Nina Plank, 23-letna študentka magistrskega študija Management v športu na Ekonomski fakulteti, si za svoj mandat obeta še boljše delovanje Zveze in sodelovanje med članicami in ostalimi entitetami. Nina, ki prihaja iz Kluba študentov občine Celje, je aktivna članica Glavnega odbora že kar nekaj časa, in sicer je vodila Odbor za dijake, pomagala pri ustvarjanju Škisove tržnice in tako dodobra spoznala Zvezo ŠKIS in njeno delovanje. Svetniki študentskih klubov so poleg predsednice volili tudi člane Glavnega odbora, Nadzorne komisije in Varnostnega sveta. V Glavni odbor so bili izvoljeni Natalija Vidic (podpredsednik Zveze ŠKIS in predsednik Varnostnega sveta), Mario Zuzzi (vodja Odbora za dijake), Maruša Turnšek (vodja Mednarodnega odbora), Mia Hočevar (vodja Odbora za visoko šolstvo), Nika Bukovšek (vodja Odbora za socialo in zdravstvo), Nina Podboj (predsednica  Upravnega odbora operativnega dela), Anja Brelih (vodja Odbora za izobraževanje), Mark Perko (administrator) in Jon Pelko (blagajnik). Nadzorno komisijo bodo v naslednjem mandatu predstavljali Blaž Kolenc, Vid Lah, Tomaž Starašinič in Martin Praček. Predstavniki posameznih regij, ki sestavljajo Varnostni svet Zveze ŠKIS, pa bodo Tina Šoln, Miha Inocente, Sandi Štus, Amanda Teršar, Grega Donša in Alen Kočar.

Nina Plank: »Vem, da je pred mano veliko izziov, s katerimi se bom srečevala pri vodenju Zveze ŠKIS. Ampak resnično verjamem v izvoljeno ekipo ter vse ostale delujoče na Zvezi, zato se bom z novimi izzivi z veseljem spopadla. Tako bomo skupaj stremeli k ohranjanju dobrega delovanja Zveze ŠKIS ter si zastavljali nove cilje, ki bodo usmerjeni predvsem v dvigovanje naše kakovosti na podorčju povezovnja in dostopnosti klubom.«

 

Nina Plank in ekipa Zveze ŠKIS.
Nina Plank in ekipa Zveze ŠKIS.
Prenesi v: