• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študent, deli znanje – pridobi izkušnje! //

Študent, deli znanje – pridobi izkušnje!

Mednarodna študentska konferenca SCiM išče študente izvajalce izobraževalnih delavnic.

5.11.2018 12:03:11 PM
Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM že 21. leto organizira mednarodno študentsko konferenco SCiM, ki vsako leto gosti okoli 60 študentov iz več kot 30 držav. Rdeča nit desetdnevne konference, ki bo potekala v začetku julija 2019, so izobraževalne delavnice, na katerih študentje pridobijo neformalno izobrazbo iz najrazličnejših področij. Delavnice obsegajo 15 ur v skupinah do 10 udeležencev in potekajo v angleščini.

 

Kaj lahko pridobiš, če se prijaviš?

 • Strokovno usposabljanje za vodenje delavnic in certifikat
 • Izkušnje vodenja delavnic na priznani mednarodni konferenci
 • Certifikat o opravljeni izvedbi delavnice
 • 350 EUR študentskega plačila na delavnico
 • Možnost prisostvovanja na drugih aktivnostih konference (druženje, zabave, druge aktivnosti)
 • Možnost mednarodnega povezovanja

 

Študentje, ki bodo izpolnjevali pogoje, bodo deležni strokovnega izobraževanja s strani licenciranega trenerja za vodenje delavnic. Udeležba na izobraževanju in vseh sestankih z organizacijsko ekipo je obvezna. Od decembra 2018 do junija 2019 se bomo v namen priprave delavnic sestali 3-5-krat. Za termine srečanj se bomo naknadno dogovorili. Za izvedbo posamezne delavnice se lahko prijavijo do trije študentje.

 

Kako izbrati naslov delavnice?

Okvirna tematika SCiM 2019 bo: »Challenges of young people in modern world – and dealing with them.« V nadaljevanju prilagamo seznam potencialnih naslovov delavnic. Lahko si izberete enega izmed naslovov ali pa ustvarite svojega, pri čemer mora biti ta povezan z izbrano tematiko. Pri tem naj vas smer vašega študija ne ovira (npr. naslov Artificial intelligence – problem or solution? lahko izberejo študenti tehničnih smeri, ekonomije, psihologije, filozofije itd.). Pomembno je, da ste kreativni, da imate izkušnje in znanje na izbranem področju ter da naredite naslov čim bolj atraktiven.

 

 • Ekonomija: Kako se samopromovirati in uspeti, Samozaposlovanje, Novi načini iskanja zaposlitve, Osebne finance - kako do prve lastne strehe nad glavo ali do prvega avta, Ustanavljanje svojega podjetja, Sodobni marketing, Vpliv blogerjev na nas, Kako ustvariti pasivni dobiček, Pokojninsko varčevanje – investiranje, Kako pridobiti zaposlene, ki bodo poprijeli za lopato (iskanje fizične delovne sile).
 • Mediji in spletno oblikovanje: Vpliv medijev in blogerjev na naše življenje, Kako ostati varen na spletu (obramba pred spletno zlorabo), Nastopanje v medijih, Kako uporabljati spletna omrežja v lastno korist, Vpliv tehnologije na moderno družbo, Oblikovanje osebne spletne strani (nova oblika CV-ja), Ustvarjanje spletne identitete, Kako se vizualno izražati (fotoshop, ilustrator, zastonj programi), Search engine optimization, Razlika med virtualno in realno podobo sebe.
 • Psihologija, Sociologija: Spopadanje s stresom, Pomen pozitivne samopodobe in samoučinkovitosti, Motivacija in doseganje ciljev, Izzivi timskega dela, Stigma duševnih bolezni, Duševno zdravje, Predsodki do drugačnosti, Kulturne diverzitete po svetu, Vpliv družbe na nas, Problematika moderne družbe, Diskriminacija.
 • Filozofija: Razvoj kritičnega mišljenja.
 • Tehnične smeri: Umetna inteligenca, Sobivanje starejših in mladih, Vpliv prostora na počutje, Enostavno do svoje hiše – DIY home.
 • Ekologija: Zero waste living, Problematika onesnaževanja, Kako trajnostno živeti z alternativnimi viri energije, Ohranjanje okolju prijazne hrane.
 • Pravo: Pravni vidik migrantov, Razlika med begunci in ekonomskimi migranti, Pravice žensk, Reševanje pravnih problemov, ko nimamo denarja za odvetnika.
 • Zdravstvo: Global health amongst us, Kaj je v cepivih, Problem anticepivcev, Neznanje prve pomoči, Staranje prebivalstva in demenca, What do we actually eat – vpliv hrane na počutje, Motnje prehranjevanja in trendi, Zasvojenost (s spletom, drogami ipd.).
 • Kmetijstvo: Samozadostnost, Genetsko spremenjena hrana, Ekološka pridelava hrane.
 • Matematika: Kako uporabiti laikom nesmiselne matematične operacije v vsakdanjem življenju.
 • Slovenistika: Učenje slovenskega jezika za tujce.
 • Kemija: Kemija v hrani, Kemija v kozmetiki, Ustvarjanje naravne kozmetike, Prepoznavanje certifikatov.
 • Razni tečaji, licence: Kako se obraniti v primeru fizičnega napada (tečaj samoobrambe), Načini sproščanja v vsakdanjem življenju, polnem izzivov in stresa (tečaj masaže, plesni tečaj, športna delavnica, joga, meditacija, ukvarjanje z umetnostjo itd.)

 

Pošljite svojo prijavo na mednarodna@soum.si do vključno 30. novembra 2018.

Za vsa ostala vprašanja smo vam na voljo na zgoraj navedenem e-naslovu oz. v času uradnih ur Oddelka za mednarodno sodelovanje ŠOUM na Gosposvetski c. 83 (ponedeljek in četrtek med 11.00 in 13.00 uro).

S poslano prijavo dovoljujem, da Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor (ŠOUM), zbira, obdeluje in uporablja zgoraj navedene osebne podatke za namen izvedbe projekta študentska konferenca SCiM 2019. ŠOUM se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam in jih ne bo uporabljal za druge namene, razen za prej navedene namene. Podano soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Zahtevo za izpis, prenos ali izbris vaših podatkov lahko pošljete na sedež ŠOUM, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor ali na e-naslov: info@soum.si. Več o varovanju osebnih podatkov in Politiki zasebnosti si lahko preberete na www.soum.si.

Prenesi v: