• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
S*ANJE ŠTUDENTOV //

S*ANJE ŠTUDENTOV

Mednarodni dan študentov

14.11.2018 12:21:38 PM
V spomin na mednarodni dan študentov in v želji izpostaviti aktualno stanje študentske populacije danes vas vabimo na dogodek S*ANJE ŠTUDENTOV, ki bo 20. novembra 2018 ob 15.00 v Rožni dolini.

 

Novembra študentje praznujemo naš mednarodni dan in se spominjamo dogodkov iz leta 1939 v Pragi, 1973 v Atenah, 1989 na Češkoslovaškem ter mnogih drugih študentskih prizadevanj za demokratično izobraževanje in demokratično družbo.

Leto 2018 pa predstavlja tudi 50. obletnico slovenskih študentskih demonstracij v študentskem naselju Rožna dolina, ob čemer so takratni študentje vzpostavili dokument stališč o aktualnih družbenih vprašanjih: Študentske zahteve. Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo primerjali stališča študentov iz leta 1968 in ugotovili, da je stanje danes zelo podobno – le posodobljeno. Vabljeni k branju primerjav zahtev študentov iz leta 1968 in 2018!

Namen projekta je organizirati obeležitveni shod dveh pomembnih dogodkov: mednarodni dan študentov in 50. obletnico slovenskih študentskih demonstracij.

Organizatorji: Študentska organizacija Slovenija, Študentska organizacija univerze v Ljubljani, Študentska organizacija univerze v Mariboru, Študentska organizacija univerze na Primorskem, Zveza študentskih klubov Slovenije in študentski klubi, Radio Študent in Študentski svet stanovalcev.

FB dogodek

 

Prenesi v: