• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Postani prostovoljec in krajšaj čas starostnikom //

Postani prostovoljec in krajšaj čas starostnikom

Druženja s stanovalci Doma pod gorco.

23.1.2019 11:10:38 AM
Dolgčas! Slovar slovenskega knjižnega jezika opredeli dolgčas kot stanje osamljenosti zaradi pomanjkanja primernega dela, družbe, zabave. Človek je že od pradavnine družabno bitje. Medsebojno si pomaga, se povezuje in si tako krajša čas. Aktivno preživljanje prostega časa je postala težava predvsem starejše generacije (dedkov in babic).

 

O projektu:

V sklopu projekta Pomoč starejšim in invalidnim občanom mestne občine Maribor, ki ga organizira Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM, bomo organizirali druženja s stanovalci Doma pod gorco. Druženja bodo organizirana enkrat tedensko in bodo trajala vsaj eno uro. V tem času pa bomo stanovalcem domov krajšali čas (pogovor, sprehodi, igranje šaha, …).

 

Trajanje projekta:

Projekt traja od sredine meseca februarja do sredine meseca junija 2019.

 

Kako lahko pomagam?

Si komunikativen, poln energije, se rad družiš, imaš prostovoljsko žilico in rad pomagaš? Potem je to projekt zate! Prijavi se na razpis!

Prostovoljci, ki jih bomo izbrali preko razpisa v sredini februarja, bodo z organiziranim prevozom do doma v naprej dogovorjenem terminu krajšali čas starejšim na različne načine. Vsak prostovoljec na koncu prejme potrdilo o številu opravljenih ur in simbolično nagrado.

 

Kako se prijavim na razpis?

Za prijavo na razpis pošlji:

 • svoje osebne podatke (ime, priimek, fakulteto, smer in letnik študija) in
 • kratko motivacijsko pismo, v katerem poveš, zakaj si prav ti tisti/tista, ki bi to prostovoljno delo opravljal/a. V motivacijskem pismu napiši tudi svoje morebitne izkušnje (če si takšno ali podobno prostovoljno delo že opravljal). Motivacijsko pismo naj zajema največ  400 besed.

Svoje podatke in motivacijsko pismo pošlji v PDF datoteki na elektronski naslov sociala@soum.si do vključno 8. 2. 2019.

Si komunikativen, poln energije, se rad družiš, imaš prostovoljsko žilico in rad pomagaš? Potem je to projekt zate! Prijavi se na razpis!
Si komunikativen, poln energije, se rad družiš, imaš prostovoljsko žilico in rad pomagaš? Potem je to projekt zate! Prijavi se na razpis!
Že v preteklem študijskem letu smo krajšali čas starostnikom in starejšim občanom pomagali pri vsakodnevnih opravilih.
Že v preteklem študijskem letu smo krajšali čas starostnikom in starejšim občanom pomagali pri vsakodnevnih opravilih.
Prenesi v: