• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Konec tedna informativni dnevi //

Konec tedna informativni dnevi

Osnovnošolci in dijaki izbirajo svojo prihodnost

11.2.2019 9:47:24 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«, kjer bodo s svojimi informatorji pričakali dijake in jim nudili potrebne informacije pri usmeritvah v univerzitetnem mestu. Hkrati jim bodo razdelili osnovne informacije, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim podrobnostim, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo.

 

Študenti informatorji bodo v petek, 15. 2. 2019, po mestu Maribor na voljo dijakom, ki se bodo udeležili letošnjih Informativnih dni. V prepoznavni modri barvi bodo bodoče študente usmerjali do želenih fakultet Univerze v Mariboru, študentskih domov ter ostalih ključnih lokacij, ki bodo v bodoče dijakom koristile v mestu Maribor. Informatorji bodo prisotni pred večjimi mariborskimi fakultetami in pred sedežem ŠOUM (študentsko naselje Gosposvetska).

 

Žiga Pirš, predsednik ŠOUM: »Informativni dnevi so tako za dijake, kot za osnovnošolce velika odgovornost. ŠOUM vsem dijakom svetuje, da se pred odločitvijo o študiju dobro pozanimajo o podrobnostih pri svojih starejših kolegih, saj se informacije od študentov lahko razlikujejo od informacij, ki jih podajajo fakultete. Na informativnih dnevih naj se ne bojijo zastaviti čim več vprašanj, vendarle je to za večino mladostnikov korak v njihovo povsem »samostojno« življenje. Naj imajo v mislih možnosti dodatnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve po končani izobrazbi. Hkrati pa ŠOUM poziva vse dijake, da se odločijo za študijsko smer, ki jih veseli in za poklic, katerega bodo z veseljem opravljali vrsto let.«

 

Nekaj pomembnih usmeritev ter informacij za dijake:

 

 • pomembno je, da se na informativne dneve dobro pripravite, si ogledate spletne strani fakultet, ki jih boste obiskali in si pripravite vprašanja.
 • Na Univerzi v Mariboru je razpisanih 4.551 vpisnih mest v 1. letnik za redni in izredni študij. Prvi prijavni rok traja od 12. februarja do 18. marca 2019. Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.
 • po Mariboru lahko potujete z mestnim prometom - vozni redi in linije prometa so na voljo na www.marprom.si
 • v kolikor se vam porodijo še kakšno vprašanje kasneje, lahko o samih fakultetah in študiju na fakulteti povprašate tudi tutorje - te najdeš na tutorsoum.si
 • Več informacij o vpisu najdete na: https://www.um.si/vpis/Strani/default.aspx

 

Največji naval osnovnošolcev ter dijakov se pričakuje v petek, v dopoldanskem času med 9. ter 11. uro in med 13. ter 15. uro, ko bodo na posameznih srednjih šolah in članicah Univerze v Mariboru potekale predstavitve programov, izpolnjevanje prijav za vpis ter predstavitve možnosti obšolskih aktivnosti v mestu Maribor.

 

Vsem dijakom, ki bodo informativne dneve obiskali v Mariboru, je na voljo tudi spletni informator, ki ga najdejo na naslovu www.soum.si/infodnevi.

Največji naval osnovnošolcev ter dijakov se pričakuje v petek, v dopoldanskem času med 9. ter 11. uro in med 13. ter 15. uro.
Največji naval osnovnošolcev ter dijakov se pričakuje v petek, v dopoldanskem času med 9. ter 11. uro in med 13. ter 15. uro.
Samo v času letošnjih informativnih dni, je ŠOUM vzpostavila namenski spletni priročnik, ki je na voljo na www.soum.si/infodnevi
Samo v času letošnjih informativnih dni, je ŠOUM vzpostavila namenski spletni priročnik, ki je na voljo na www.soum.si/infodnevi
Prenesi v: