• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Postani prostovoljec na mednarodni študentski konferenci SCiM //

Postani prostovoljec na mednarodni študentski konferenci SCiM

SCiM spada med največje študentske konference v Evropi

1.4.2019 11:36:26 AM
Želiš preživeti 10 poletnih dni v družbi študentov s celega sveta?

 

O konferenci:

Mednarodna konferenca SCiM ali drugače Student Conference in Maribor, je ena največjih študentskih mednarodnih konferenc v Sloveniji. Konferenca poteka vsako leto na temo aktualnih problematik med mladimi po svetu, udeleži pa se je okoli 70 udeležencev iz vsega sveta. V času konference udeleženci v dopoldanskem času obiskujejo različne delavnice, v popoldanskem času pa imajo na urniku številne družabne aktivnosti, kot so kopanje na Mariborskem otoku, pohod na Pohorje, obisk vinske kleti ipd. Ker se konference vsako leto udeležijo številni mladi, jim ob večerih organizatorji pripravimo tematske zabave po različnih lokacijah v Mariboru. V sam program mednarodne konference je vključena tudi dvodnevna ekskurzija, na kateri udeleženci spoznavajo slovensko pokrajino, kulturo in njene običaje.

Kaj boš pridobil kot SCiM prostovoljec:

 • nepozabno poletno mednarodno izkušnjo,
 • izkušnje z organiziranjem mednarodnih konferenc,
 • možnost brezplačne udeležbe na delavnicah kvalitetnih predavateljev,
 • veliko novih mednarodnih prijateljstev,
 • vpogled v delovanje študentske organizacije,
 • utrjevanje znanja tujih jezikov.

Trajanje in lokacija konference:

Konferenca SCiM vsako leto traja 10 dni, letos s pričetkom v ponedeljek, 1. 7. 2019, in zaključkom v sredo, 10. 7. 2019. V času konference so udeleženci nastanjeni v Dijaškem domu Drava, dejavnosti pa potekajo po več lokacijah v Mariboru.

Opis dela:

Kot prostovoljec/ka bi opravljal/a naslednja opravila:

 • pomoč pri pripravi in udeležba na popoldanskih in večernih aktivnosti/zabavah,
 • usmerjanje in vodenje udeležencev konference do delavnic in ostalih aktivnosti,
 • pomoč in druženje na ekskurziji,
 • druženje z ostalimi udeleženci konference.

Prijava:

Za prijavo na razpis pošlji:

 • svoje osebne podatke (ime, priimek, datum rojstva, kraj bivanja, fakulteto, smer in letnik študija),
 • kratko motivacijsko pismo, v katerem poveš, zakaj si prav ti tisti/a, ki bi opravljal/a to delo. Motivacijsko pismo naj zajema največ 300 besed.

Svoje osebne podatke in motivacijsko pismo pošlji v datoteki na elektronski naslov mednarodna@soum.si do vključno 19. 5. 2019.

---------------

S poslano prijavo dovoljujem, da Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor (ŠOUM), zbira, obdeluje in uporablja zgoraj navedene osebne podatke za namen izvedbe projekta študentska konferenca SCiM 2019. ŠOUM se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam in jih ne bo uporabljal za druge namene, razen za prej navedene namene. Podano soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Zahtevo za izpis, prenos ali izbris vaših podatkov lahko pošljete na sedež ŠOUM, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor ali na e-naslov: info@soum.si. Več o varovanju osebnih podatkov in Politiki zasebnosti si lahko preberete na www.soum.si.

Mednarodna konferenca SCiM ali drugače Student Conference in Maribor, je največja študentska mednarodna konferenca v Sloveniji.
Mednarodna konferenca SCiM ali drugače Student Conference in Maribor, je največja študentska mednarodna konferenca v Sloveniji.
Svoje osebne podatke in motivacijsko pismo pošlji v datoteki na elektronski naslov mednarodna@soum.si do vključno 19. 5. 2019.
Svoje osebne podatke in motivacijsko pismo pošlji v datoteki na elektronski naslov mednarodna@soum.si do vključno 19. 5. 2019.
Prenesi v: