• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Mariborski študenti osvojili »nočno« Kalvarijo //

Mariborski študenti osvojili »nočno« Kalvarijo

Številne aktivnosti v sklopu Aktivne študentske pomladi

16.4.2019 1:16:44 PM
Mariborski študenti so se v ponedeljek, 15. aprila 2019 tradicionalno množično podali po vsem znanih stopnicah na Kalvarijo. S tem se je pričela »Aktivna študentska pomlad«, ki jo že vrsto leto organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). V okviru projekta se bo odvil še skupinski pohod na mariborsko Pohorje, deljenje brezplačne zdrave malice, prav tako pa se bodo študenti lahko udeležili kuharske delavnice.

 

ŠOUM želi z raznovrstnimi aktivnostmi mlade spodbuditi k aktivaciji na področju zdravja in telesne aktivnosti. V ta namen v pomladnih mesecih že vrsto let pripravlja dogodke, kjer lahko študenti spoznajo načine zdravega prehranjevanja in se hkrati udeležujejo dogodkov, kjer lahko preizkusijo ali nadgradijo svojo telesno pripravljenost.

V ta namen se je v ponedeljek, 15. aprila okoli 250 študentov tradicionalno odpravilo na pohod na Kalvarijo. S tem so množično »premagali« stopnice na znan mariborski grič, ki hkrati veljajo za simbol rekreacijskega udejstvovanja v mestu. Študenti so se skupinsko na Kalvarijo odpravili že peto leto zapovrstjo, dodaten čar pohoda pa je nočna izvedba, kjer študenti s pomočjo LED svetilk osvetlijo stopnice do vrha.

V sklopu projekta poimenovanega »Aktivna študentska pomlad« se bodo odvile še naslednje aktivnosti:

 • Zdrava malica / 5. maj (deljenje zdravih obrokov v študentskem kampusu)
 • Skupinski vzpon na mariborsko Pohorje / 8. maj
 • Kuharska delavnica / 29. maj (sodelovanje z Višjo polo za gostinstvo in turizem Maribor)

Sodelovanje v vseh aktivnostih je brezplačno, razen pri kuharski delavnici, kjer je zaradi zagotavljanja udeležbe prijavnina 5 eur.

Okoli 250 študentov se je tradicionalno odpravilo na pohod na Kalvarijo.
Okoli 250 študentov se je tradicionalno odpravilo na pohod na Kalvarijo.
Prenesi v: