• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Odprte so prijave na 21. Študentsko delovno brigado //

Odprte so prijave na 21. Študentsko delovno brigado

ŠOUM vabi vse študente, da del poletja preživijo aktivno in v dobri družbi.

19.4.2019 11:08:46 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med 19. in 28. julijem 2019 izvedla že 21. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Litija, natančneje v Krajevni skupnosti Dole pri Litiji. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Ob tej priložnosti ŠOUM vabi vse študente, ki želijo pomagati s svojim prostovoljnim delom, da se udeležijo letošnje brigade.

 

Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere približno med 40 in 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru in se je v zadnjih letih močno zasidrala med največje prostovoljne dogodke v Sloveniji.

 

Rok za prijavo na letošnjo izvedbo je petek, 14. junij. Število mest je omejeno, zato naj se zainteresirani čim prej prijavijo na spletni strani www.studentska-brigada.si. Na spletni strani so predstavljeni tudi vtisi brigadirjev, ki se jih je v vseh letih nabralo že skoraj 1000, skupaj pa so opravili že preko 55.000 prostovoljnih ur.


ŠOUM je na področju prostovoljstva aktivna skozi leto. Poleg Študentske delovne brigade organizirajo tudi pomoč starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor pri spomladanskih ter jesenskih opravilih, pri odstranjevanju novozapadlega snega, zbiranju življenjskih potrebščin za socialno šibkejše ter pomoč socialno ogroženim študentom in študentom invalidom.

Rok za prijavo na letošnjo izvedbo je petek, 14. junij. Število mest je omejeno, zato naj se zainteresirani čim prej prijavijo na spletni strani www.studentska-brigada.si.
Rok za prijavo na letošnjo izvedbo je petek, 14. junij. Število mest je omejeno, zato naj se zainteresirani čim prej prijavijo na spletni strani www.studentska-brigada.si.
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med 19. in 28. julijem 2019 izvedla že 21. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Litija, natančneje v Krajevni skupnosti Dole pri Litiji.
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med 19. in 28. julijem 2019 izvedla že 21. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Litija, natančneje v Krajevni skupnosti Dole pri Litiji.
Prenesi v: