• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Dijaki o iskrenosti, medsebojnih odnosih in delovnem okolju //

Dijaki o iskrenosti, medsebojnih odnosih in delovnem okolju

4. Konferenca mariborskih dijakov

17.10.2019 1:25:57 PM
Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 18. oktobra 2019, v prostorih Vetrinjskega dvora izvedla Konferenco mariborskih dijakov - #Iskreni. Na že četrti izvedbi pa bo osrednja tema namenjena spoznavanju vsakodnevnih tabujev in zanikanj.

 

Na dogodku bodo dijakom ponudili številna zanimiva in predvsem koristna predavanja ter delavnice. Motivacijsko predavanje, coaching, karierna orientacija, kratki poslovni sestanki, medkulturno povezovanje, mreženje, študij v Sloveniji, študij v tujini, Erasmus+ povezave, konferenco pa bodo dijaki zaključili s simulacijo intervjujev s fakultetami.

 

Skozi dan bodo dijaki lahko poslušali zanimive gostje:

 

Nika Erčulj – znana slovenska “youtuberka” in “instragramerka”;
Petra Greiner – Zavod 13;
Anita Hrast – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO in
Lucija Karnelutti – predsednica Dijaške organizacije Slovenije.

Gašper Cvetič, vodja konference in Dijaške skupnosti Maribor ter dijak II. Gimnazije Maribor: “Letošnja izvedba konference je prav posebna, saj smo se za razliko od preteklih let, odločili oddaljiti od osnovne tematike, ki smo jo obravnavali v preteklosti – karierne orientacije in sveta podjetništva. Odločili smo se, da v ospredje postavimo to, kar vsak dan znova ignoriramo ter preziramo – iskrenost. Iskrenost v odnosih, v delovnem okolju in družbi ter izražanju takrat, ko pomoč najbolj potrebujemo. Zato, ker bo časa za iskanje in spreminjanje kariernih ciljev v naših življenjih še na pretek, vlak z vstopnico iskrenosti pa nam bo vsak čas odpeljal. Naša dolžnost je, da to spremenimo.”

Prenesi v: