• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
MSS nagrajuje najboljšo diplomsko in magistrsko delo s področja mladih //

MSS nagrajuje najboljšo diplomsko in magistrsko delo s področja mladih

Nagrada MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih

31.1.2020 2:08:16 PM
Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019.

 

Namen razpisa

Na Mladinskem svetu Slovenije se zavedamo, da je v pripravo zaključnih del potrebno vložiti veliko napora, žal pa mnogo kvalitetnih del ostane neopaženih za ciljne javnosti.

Z razpisom želimo:

 • spodbuditi mlade, da raziskujejo mladinsko področje ter tako sami prihajajo do relevantnih spoznanj, zaključkov in mnenj na področjih, pomembnih za mlade;
 • spodbujati pedagoške in mladinske delavce, da sodelujejo pri raziskovanju problematike mladih in mlade motivirajo za pripravo nalog s teh področij;
 • na enem mestu (v spletni knjižnici MSS) zbrati relevantno nastajajočo literaturo / raziskave o mladini in tako okrepiti svojo lastno teoretično bazo;
 • v dogovoru z avtorji na spletu objaviti njihova dela in spodbuditi mladinske delavce, raziskovalce in druge zainteresirane k uporabi nastalih del pri njihovem udejstvovanju.

 

Upravičenci

Prijavite se lahko vsi, ki:

 • ste v letu 2019 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • ste v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • ste bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

 

Način prijave

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki je dostopna TUKAJ, najkasneje do ponedeljka, 17. februarja 2020. Prijavi je obvezno priložiti izjavo, ki jo najdete na koncu razpisa in jo podpisano ter skenirano naložite v spletno prijavnico ali pošljite po e-pošti na diplomske@mss.si. Prosimo, da vaše diplomsko / magistrsko delo  v elektronski obliki shranite pod imenom priimek_naslovdela.pdf in prav tako naložite v spletno prijavnico ali pošljite na naslov diplomske@mss.si. Podpisano izjavo lahko pošljete tudi po navadni pošti na naslov Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. V kolikor imate težave s spletno prijavo ali nalaganjem dokumentov, se lahko obrnete na tel. št. 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher) ali na diplomske@mss.si.

 

Način izbire nagrajencev

Kolegij MSS bo oblikoval strokovno komisijo, ki bo preučila prispele prijave ter se na podlagi mnenja komisije odločil o izbiri najboljšega dela v dveh kategorijah. Avtorici oz. avtorju bomo podelili:

 • za najboljše diplomsko delo - 300 evrov bruto,
 • za najboljše magistrsko delo - 400 evrov bruto.

Kolegij MSS si ob tem pridržuje pravico, da:

 • iz izbora izloči dela, ki po presoji Kolegija ne ustrezajo razpisnim pogojem,
 • nagrade ne podeli in da
 • podeli več nagrad oz. rangira določeno število najboljših prijav.

Ključni kriteriji za podelitev nagrade bodo aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela. Odločitev Kolegija je dokončna.

 

Razglasitev nagrajenih del

V marcu ali aprilu 2020 bomo na svečani prireditvi razglasili prejemnici oz. prejemnika nagrade, na katero bomo povabili vse prijavljene in njihove mentorje. Za vsa dela, ki jih bomo prepoznali kot relevantna za področje mladine, bomo avtoricam oz. avtorjem podelili priznanja za sodelovanje. Ob tej priložnosti bodo tudi izpostavljena in predstavljena zanimiva spoznanja iz izbranih prijavljenih del.

Priznanja bodo prejeli tudi najbolj prizadevni mentorji.

 

Prenesi v: