• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Mariborski študenti pripravljeni na Informativne dni //

Mariborski študenti pripravljeni na Informativne dni

ŠOUM bo bodoče študente pozdravila z informatorji in ključnimi informacijami o študiju ter obštudijskimi dejavnostmi v univerzitetnem mestu Maribor.

12.2.2020 9:13:28 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«. Kjer bodo s svojimi informatorji pričakali dijake in jim nudili potrebne informacije pri usmeritvah v univerzitetnem mestu.

 

Hkrati jim bodo razdelili osnovne informacije, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim podrobnostim, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo. 

Študenti informatorji bodo v petek, 14. 2. 2020, po mestu in na fakultetah po Mariboru na voljo dijakom, ki se bodo udeležili letošnjih Informativnih dni. V prepoznavni modri barvi bodo bodoče študente usmerjali do želenih fakultet Univerze v Mariboru, študentskih domov ter ostalih ključnih lokacij, ki bodo v bodoče dijakom koristile v mestu Maribor. Informatorji bodo prisotni na mariborskih fakultetah in pred sedežem ŠOUM (študentsko naselje Gosposvetska).

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM: »Informativni dnevi so tako za dijake, kot za osnovnošolce velika odgovornost. ŠOUM vsem svetuje, da se pred odločitvijo o nadaljevanju šolanju dobro pozanimajo o podrobnostih, predvsem pa pridobijo čim več informacij od starejših kolegov. Naj imajo v mislih možnosti dodatnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve po končani izobrazbi. Hkrati pa ŠOUM poziva vse dijake, da se odločijo za študijsko smer, ki jih veseli in za poklic, katerega bodo z veseljem opravljali vrsto let. Univerzitetno mesto Maribor je zagotovo prava odločitev, saj poleg kvalitetnega študija nudi tudi bogato ter raznovrstno obštudijsko življenje.«

 

Obišči www.soum.si/infodnevi za vse podrobnejše informacije in zemljevid pomembnih točk v Mariboru.

 

Največji naval osnovnošolcev ter dijakov se pričakuje v petek, v dopoldanskem času med 9. ter 11. uro in med 13. ter 15. uro, ko bodo na posameznih srednjih šolah in članicah Univerze v Mariboru potekale predstavitve programov, izpolnjevanje prijav za vpis ter predstavitve možnosti obšolskih aktivnosti v mestu Maribor.

 

Študij v Mariboru je prava odločitev!
Študij v Mariboru je prava odločitev!
Boš oktobra postal študent. Preveri kam te to popelje.
Boš oktobra postal študent. Preveri kam te to popelje.
Prenesi v: