• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM na pomoč študentom invalidom //

ŠOUM na pomoč študentom invalidom

ŠOUM tudi v letošnjem letu namenja sredstva za študente invalide

17.6.2020 9:55:45 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) namenja 2.000 eur za študente, ki se spopadajo z različnimi oblikami invalidnosti.

 

Ker veljajo za zelo skromne ljudi, misleč, da vedno obstaja kdo, ki pomoč bolj potrebuje, želimo da nam na pomoč priskočite prav vsi mariborski študenti.

 

Zakaj?

Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM) se že 9 let zaporedoma trudimo te ovire zmanjševati in jim omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij. Vsako leto za tovrstno pomoč namenimo 2.000 € za sofinanciranje bivanja, prevoza, dodatne učne pomoči ali kakšnih pripomočkov, ki olajšajo študij. Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali na višji strokovni šoli v Podravski ali Pomurski regiji. S financiranjem smo tako pomagali že več kot 15 študentom invalidom.

Ena izmed teh je tudi Lucija, ki študira sociologijo in je vpisana na magisterij: »ŠOUM in Društvo študentov invalidov Maribor so mi omogočili nakup električnega kolesa, ki mi izjemno olajša pot od doma do fakultete. Omogoča mi samostojnost - pred tem sem bila odvisna od domačih, ki so me vozili, ali pa od društvenega kombija. Zaradi delne možganske kapi ne čutim leve strani in v njej tudi nimam nobene moči, poleg tega imam težave s srcem, zato kolesariti z običajnim kolesom ne morem.«

Prijava je enostavna

Verjetno obstaja nekdo, ki je v tvojem krogu prijateljev ali pa ga srečuješ samo na hodniku fakultete, ki ima status študenta invalida in za ta razpis še ni slišal. Nagovori ga in vprašaj ali potrebuje pomoč. Prijava na naš razpis je zelo enostavna. Prošnje se sprejemajo na elektronski naslov darija.mocnik@soum.si. Prijava naj vsebuje kratko motivacijsko pismo z vsebino kaj potrebuješ ter zakaj in kako ti bo ta pripomoček olajšal študij. Prijave se zbirajo do konca leta oziroma do porabe sredstev.

Pogoji prijave (za prijavo mora biti izpolnjen vsaj eden izmed naštetih kriterijev):

 • status študenta invalida na UM;
 • status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska;
 • status študenta invalida in če si diplomiral v študijskem letu 2018/2019 na UM ali na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

 

Kako lahko ti pomagaš?

Deli to novico med prijatelje, sošolce, cimre in znance, ki imajo status študenta invalida. Četudi bi za lažji študij in vsakdanje potrebovali kakšno »malenkost«, želi ŠOUM pomagati pri tem. In s širjenjem novice ter pomoči pri iskanju študentov invalidov, boste ogromno pomagali tudi vi.

Pozivamo vse, da se opogumijo in pošljejo prijavo, saj verjamemo, da marsikdo potrebuje pomoč.

 

Prenesi v: