• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Šourock 2020: letošnji veliki finalisti so že znani! //

Šourock 2020: letošnji veliki finalisti so že znani!

Znani so štirje veliki finalisti letošnjega, že sedemnajstega zaporednega glasbenega natečaja, Šourock.

15.9.2020 7:55:22 AM
Na finalu, ki bo potekal 30. septembra, se bodo za bogato nagrado in naziv Bend Šourocka 2020 potegovale skupine Strawberry Blondes, Lift Croco, Posebni Gostje in Hogminister.

 

Za nami so trije večeri predizborov natečaja Šourock 2020, na katerih se je predstavilo štirinajst skupin mladih glasbenikov, ki svoje talente namenjajo ustvarjanju raznolikih zvrsti in oblik rock glasbe. Izmed predstavljenih skupin, ki so na Štukov oder prišle iz vseh koncev Slovenije, je strokovna komisija po tehtnem razmisleku izbrala štiri najboljše.

Kdo bo prejel naziv Bend Šourocka 2020, izvemo 30. septembra!

Strokovno komisijo so najbolj navdušile skupine Posebni GostjeStrawberry BlondesHogminister in Lift Croco. Te se bodo ponovno predstavile na velikem finalu, ki bo potekal 30. septembra. Kot je že tradicionalno, bo finale potekal v mariborski študentski Meki – na Štuku.

Trenutne razmere pa žal ne dopuščajo tega, da bi se na tradicionalni lokaciji zbralo za večere Šourocka tudi tradicionalno število ljudi. Zato so organizatorji poiskali drugo rešitev. Za vse tiste, ki želijo razplet največjega glasbenega natečaja za mlade glasbene skupine spremljati v živo, bo 30. septembra potekal prenos oz. livestream. Da finala in prenosa v živo slučajno ne zamudiš, budno spremljaj Facebook stran Šourock, kjer boš redno obveščen o aktualnem dogajanju in našel povezavo do livestreama.

Kaj se zmagovalni skupini obeta poleg večne “šourockerske” slave?

Skupino, ki bo na finalnem večeru žirijo najbolj prepričala, da si zasluži zmago, čaka bogata nagrada. Ta znaša 1000 evrov, ki jih zmagovalna skupina lahko porabi za nakup glasbene opreme. Poleg tega bo zmagovalna skupina, Bend Šourocka 2020, deležna tudi organizacije klubske turneje kolikor hitro bodo to dopuščale trenutne razmere.

 

Tekst:  Sara VOCOVNIK
Foto: Patrik KOCIPER

 

Posebni Gostje
Posebni Gostje
Strawberry Blondes
Strawberry Blondes
Hogminister
Hogminister
Lift Croco
Lift Croco
Prenesi v: