• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Mariborski študenti vstopajo v »drugačno« študijsko leto //

Mariborski študenti vstopajo v »drugačno« študijsko leto

Tudi tokrat bodo ob začetku novega študijskega leta bruci prejeli priročne informacijske mape, vendar tokrat ob prvem vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane in ne pred fakultetami.

30.9.2020 9:19:12 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ob začetku novega študijskega leta 2020/21, tradicionalno pozdravlja študente z informativno akcijo »DOSTOP«.

 

Z akcijo želi izraziti dobrodošlico brucem ter vsem študentov. Študentje mape tokrat ne bodo prejeli pred fakultetami, ampak ob vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti ter dogodke, ki bodo prilagojene trenutnim zdravstvenim razmeram.

»Že od vsega začetka se pri ŠOUM trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic ter dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program, ki bo letos nekoliko drugačen, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih. Študentski čas ni le čas študija – je tudi čas privajanja na samostojnost, pridobivanje neformalne izobrazbe, sklepanju življenjskih medosebnih vezi in izkoriščanje svobode, ki jo študentsko življenje omogoča«, študente pozdravlja predsednik ŠOUM, Dejan Glazer

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo ob vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane, ki do 9. oktobra poteka v dvorani Študentskega kulturno – prireditvenega centra ŠTUK. V sami mapi se nahaja blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik« ter napotitev do pomembnih informacije ob vstopu v svet študentskega življenja.

»Welcome weeks ŠOUM 2020«

Skupina ŠOUM za mariborske študente skozi leto pripravi več kot 100 dogodkov in aktivnosti, v prvih dneh pa bodo mladi imeli možnost udejstvovanja na različnih dogodkih, zapakiranih v t.i. »Welcome Weeks ŠOUM 2020«, ki so postala že stalnica ob začetku študijskega leta. Dogodki so letos prilagojeni aktualnih zdravstvenim razmeram, tako vsaj zaenkrat večjega druženja med študenti ne bo. ŠOUM bo na vseh dogodkih poskrbela za varnost vseh obiskovalcev.

Ana Helbl, sekretarka za interesne dejavnosti študentov dodaja: »Letošnji tedni dobrodošlice trajajo od 30. 9. do 22. 10., program je obširneje predstavljen na spletni strani (www.soum.si). Med skoraj 20 dogodki v sklopu najdemo Komični četrtek, Trivia večer, Tek na Kalvarijo, Študentsko krvodajalsko akcijo, Glasbeno-literarni večer, študentske športne aktivnosti ter avdicije za pevski zbor in folklorno skupino. Študente hkrati naprošamo, da se dogodkov udeležujejo odgovorno in v skladu s priporočili za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19.«

Tutorstvo ŠOUM

Tudi v novem študijskem letu bo študentom na voljo skoraj 100 »študentov tutorjev« na 9-ih fakultetah Univerze v Mariboru. Tutorstvo ŠOUM je tradicionalen večletni projekt ŠOUM, katerega bistvo in namen je olajšati študentom prvega letnika vključevanje v univerzitetno okolje, usmerjati mlajše študente skozi študij ter jim svetovati pri reševanju problemov, ki se jim pojavljajo v času študija.

 

Vpis v SŠP sistem na ŠTUK-u.
Vpis v SŠP sistem na ŠTUK-u.
Študentska mapa DOSTOP.
Študentska mapa DOSTOP.
Prenesi v: