• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
NATEČAJ: "Študentsko življenje" v kratki zgodbi //

NATEČAJ: "Študentsko življenje" v kratki zgodbi

Razpis je odprt od 9. 11. 2020 do vključno 7. 12. 2020.

22.11.2020 12:00:00 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju s študentsko založbo Zavod Litera razpisuje natečaj za študentsko kratko zgodbo na temo ŠTUDENTSKEGA ŽIVLJENJA.

 

Jesenski dnevi, ki jih letos preživljamo doma, so kot nalašč za hobije, ki jih lahko izvajamo med štirimi stenami. Marsikdo je zaradi tega prebral kakšno knjigo več, druga možnost pa je, da avtorji postanete kar vi. Ne glede na to, ali se s pisanjem aktivno ukvarjate, ali ste se morda nekoč in se bi pisanja spet lotili, pa tudi novinci v literarnem svetu, ste vabljeni, da se udeležite študentskega natečaja za najboljšo kratko zgodbo. Ošilite svinčnike, podmažite peresa in se prijavite na natečaj. Za dodatno motivacijo pa smo pripravili tudi bogate nagrade. Podrobnosti razpisa najdete spodaj.

 


 

NATEČAJ

ZA

NAJBOLJŠO ŠTUDENTSKO KRATKO ZGODBO 2020

 

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju s študentsko založbo Zavod Litera razpisuje natečaj za študentsko kratko zgodbo na temo ŠTUDENTSKEGA ŽIVLJENJA.

Razpis je odprt od 9. 11. 2020 do vključno 7. 12. 2020.

 

NAGRADNI SKLAD NATEČAJA

1. nagrada:      izid knjige v rednem programu 2021 pri študentski založbi Zavod Litera,

2. nagrada:      paket knjig Študentske založbe Litera po izboru nagrajenca v vrednosti 200 €,

3. nagrada:      paket knjig Študentske založbe Litera po izboru nagrajenca v vrednosti 100 €.

Izbrana dela bodo predvidoma objavljena v skupni publikaciji oz. knjigi.

 

PRAVILA NATEČAJA

Natečaj je namenjen avtorjem, ki imajo status študenta ali absolventa. Avtorji lahko sodelujejo eno izvirno in še neobjavljeno kratko zgodbo. Avtorji naj pošljejo s šifro opremljena besedila v štirih (4) izvodih najkasneje do vključno 7. decembra 2020.

Sodelujoči avtorji naj besedilom v posebni zaprti ovojnici (označeni z isto šifro) priložijo svoje podatke: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonska številka, prav tako pa naj priložijo veljavno dokazilo o statusu študenta oziroma absolventa in izjavo, s katero dovoljujejo zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov za namen izvedbe tega natečaja. Vzorec izjave se nahaja v prilogi. Avtorji brez statusa študenta oz. absolventa bodo izločeni iz tega natečaja.

IZJAVA za obdelavo in uporabo podatkov

Kratka zgodba naj ne presega 7.000 znakov s presledki (cca. 3 A4 strani). Besedilo zgodbe naj bo obojestransko poravnano, pisava naj bo Times New Roman, velikost črk 12, razmik med vrsticami pa naj bo 1,5. Sodelujoči naj na prej opisan način opremljeno besedilo pošljejo na naslov:

ŠTUDENTSKA ORGANIZACIJA UNIVERZE V MARIBORU

Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor,

s pripisom »Ne odpiraj – natečaj za študentsko kratko zgodbo«.

 

S prijavo na natečaj avtorji dovolijo organizatorju objavo imena in uporabo prijavljenega besedila v medijih organizatorja in v skupni publikaciji (knjigi) ter se strinjajo, da se na organizatorja prenesejo vse materialne avtorske pravice na avtorjevih besedilih, brez omejitev (krajevnih, časovnih in glede nadaljnjega prenosa). Pravice se na organizatorja prenesejo neizključno (to pomeni, da lahko avtor avtorsko delo uporablja tudi sam oz. da lahko pravice neizključno prenese na tretjo osebo).

Pritožba na izbor ni mogoča. Prejeta besedila se ne vračajo.

Poslana besedila bo ocenjevala štiričlanska komisija v sestavi: Feri Lainšček, Vinko Möderndorfer, Orlando Uršič in Ana Helbl.

Komisija bo svojo odločitev objavila na spletni strani www.soum.si v roku 21 dni po roku za oddajo, avtorji pa bodo obveščeni preko kontaktnih podatkov, ki jih bodo posredovali v posebni zaprti ovojnici.

Dodatna vprašanja v zvezi z razpisom lahko pošljete na e-mail naslov: tajda.kolar@soum.si.

 

Vabljeni k sodelovanju!

 

Ošilite svinčnike, podmažite peresa in se prijavite na natečaj. Za dodatno motivacijo pa smo pripravili tudi bogate nagrade.
Ošilite svinčnike, podmažite peresa in se prijavite na natečaj. Za dodatno motivacijo pa smo pripravili tudi bogate nagrade.
Prenesi v: