• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Evropske študentske organizacije podprle resolucijo ŠOS //

Evropske študentske organizacije podprle resolucijo ŠOS

Študentske organizacije, združene v Evropsko študentsko organizacijo (ESU – European Student Union) so podprle resolucijo Študentske organizacije Slovenije (ŠOS)

12.11.2020 4:23:17 PM
Šštudentske organizacije, združene v Evropsko študentsko organizacijo (ESU – European Student Union) so na predlog Študentske organizacije Slovenije podprle resolucijo, s katero je ŠOS opozoril na posledice pandemije bolezni COVID-19 na študente.

 

Na 79. skupščini ESU je ŠOS predlagal resolucijo, s katero opozarja na negativne posledice omejevalnih ukrepov, sprejetih v namen preprečevanja širjenja bolezni COVID-19, na študijski proces. Resolucija prav tako opozarja na visoke življenjske stroške in stroške študija, ki so jih študenti dolžni kriti, kljub temu, da študijski proces ne poteka običajno, prav tako pa se ne zagotavlja običajna kakovost izobraževanja.

Zato ESU poziva vse države članice in Evropsko unijo k povečanju aktivnosti pri zagotavljanju pomoči študentom, še posebej socialno ogroženim. Države članice in EU poziva k zagotovitvi dovoljšne finančnih pomoči študentom ter k odpravljanju številnih preprek in škodljivih posledic uveljavitve omejevalnih ukrepov, ki otežujejo uspešen študijski proces.

Celotno besedilo resolucije je dostopno tu.

 

 

Prenesi v: