• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
HEJ POPOTNIK, TURIST, AVANTURIST ALI PUSTOLOVEC! //

HEJ POPOTNIK, TURIST, AVANTURIST ALI PUSTOLOVEC!

Deli svojo izkušnjo in tujine.

2.12.2020 6:07:23 PM
Si ob prebranem naslovu kliknil na povezavo? Potem zagotovo spadaš mednje in imaš to kar iščemo – zanimivo zgodbo s potovanja, ki bi jo lahko delil z nami.

 

Verjetno si tudi ti naveličan življenja za štirimi stenami, omejitve gibanja v ožji okolici doma in pogrešaš svobodo, ki ti jo lahko da le potovanje. Zadnjih nekaj mesecev so bile naše možnosti za potovanja precej omejene, raziskovanje širnega sveta je zamenjalo vandranje po Sloveniji, namesto rezervacij letalskih kart pa je bila naša glavna naloga razvijanje tisočih fotografij s preteklih potovanj.

Z namenom da razbijemo monotonost vsakdana in se kar se da pripravimo na čase, ko bomo zopet imeli priložnost potovati, smo se odločili obujati spomine na čase, ko je bilo potovanje po svetu še precej samoumevno.

Kako? S projektom Potopisna predavanja želimo deliti popotniške izkušnje študentov preko potopisov, ki jih bodo lahko spremljali vsi, ki jih tovrstno področje zanima. Ker nam trenutni ukrepi onemogočajo zbiranje na sicer že uveljavljeni lokaciji potopisnih predavanj – ŠTUK – bomo le te prenesli v spletno obliko na Facebook stran ŠOUM.

Za sodelovanje na potopisnem predavanju nam na elektronski naslov mednarodna@soum.si pošlji svojo prijavo s pripisom Potopisna predavanja tako, da izpolniš spodnji obrazec, v elektronsko pošto pa vključiš še od tri do pet fotografij s tega potovanja. Zbiranje prijav bo potekalo od 02. 12. 2020 do 04. 01. 2021. Po zaprtju zbiranja prijav bomo izbrali štiri prijave, ki bodo svoje potovanje predstavile širši publiki študentov. Vsako potopisno predavanje bo prejelo honorar za objavo prispevka, več informacij o tem pa je objavljeno v splošnih pogojih sodelovanja.

OBRAZEC ZA PRIJAVO
SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA

Potopisna predavanja se bodo v nadaljevanju posnela in predvajala na našem kanalu, v primeru rahljanja ukrepov, pa se boste morda imeli možnost predstaviti tudi v naši »dnevni sobi« potopisnih predavanj, dvorani ŠTUK.

Če meniš, da si tvoja zgodba zasluži zgodbo na »velikem platnu« ŠOUM, se prijavi in deli z nami svojo edinstveno izkušnjo!

Zbiranje prijav bo potekalo od 02. 12. 2020 do 04. 01. 2021. Vsako potopisno predavanje bo prejelo honorar za objavo prispevka.
Zbiranje prijav bo potekalo od 02. 12. 2020 do 04. 01. 2021. Vsako potopisno predavanje bo prejelo honorar za objavo prispevka.
Po zaprtju zbiranja prijav bomo izbrali štiri prijave, ki bodo svoje potovanje predstavile širši publiki študentov.
Po zaprtju zbiranja prijav bomo izbrali štiri prijave, ki bodo svoje potovanje predstavile širši publiki študentov.
Prenesi v: