• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Šourock 2020: letošnji veliki finalisti so že znani!

Na finalu, ki bo potekal 30. septembra, se bodo za bogato nagrado in naziv Bend Šourocka 2020 potegovale skupine Strawberry Blondes, Lift Croco, Posebni Gostje in Hogminister.

ŠOS podpira predlagane spremembe Stanovanjskega zakona

S komentarji in dopolnitvami sporoča, da bo treba za zagotovitev ustreznega reševanja stanovanjske problematike mladih storiti še precej.

Objavljen je razpis za subvencionirano bivanje v ŠD

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo razpis za subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih ter razpis za bivanje študentov s statusom osebe z mednarodno zaščito v študentskih domovih.

Javni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2021 in 2022.

Objavljena sta javni razpis in javni poziv za Zoisove štipendije

Rok za oddajo vlog za dijake je 7. 9. 2020, za študente pa 7. 10. 2020.

ŠOS s predlogi amandmajev na ZIUPDV

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je na pristojno Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) naslovila dopis s predlogi amandmajev na predlog Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV).
Arhiv novic