• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

NATEČAJ: "Študentsko življenje" v kratki zgodbi

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju s študentsko založbo Zavod Litera razpisuje natečaj za študentsko kratko zgodbo na temo ŠTUDENTSKEGA ŽIVLJENJA.

ŠOS proti nižanju standardov kakovosti v visokem šolstvu

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) pred ponedeljkovo nujno sejo Odbora za izobraževanje Državnega zbora, ministrstvo in poslance Državnega zbora opozarja na nedopustno 'interventno' zniževanje standardov kakovosti slovenskega visokega šolstva.

ŠOUM išče oblikovalca

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) vabi k sodelovanju na razpisu vse mlade študentske oblikovalce, s smislom za oblikovanje in željo po nabiranju dodatnih izkušenj.

Ignorantski odnos Vlade RS do mladih

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) Vlado Republike Slovenije opozarja, da se v času deljenja splošnih odpustkov družbenim skupinam igra z mladimi in prihodnostjo države.

Evropske študentske organizacije podprle resolucijo ŠOS

Šštudentske organizacije, združene v Evropsko študentsko organizacijo (ESU – European Student Union) so na predlog Študentske organizacije Slovenije podprle resolucijo, s katero je ŠOS opozoril na posledice pandemije bolezni COVID-19 na študente.

Dodelitev denarne pomoči študentskim družinam

Solidarnostni sklad, ustanova za pomoč mladim v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Klubom študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) objavlja razpis za dodelitev denarne pomoči študentskim družinam. Vloge se lahko odda najkasneje do vključno ponedeljka, 23. novembra 2020.
Arhiv novic