• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

ŠOS nasprotuje ukrepu MzI

ŠOS nasprotuje ukinitvi možnosti koriščenja brezplačnega integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) za dijake in študente, ki so v preteklem letu koristili polletne, letne in redne mesečne vozovnice ter poziva pristojno Ministrstvo za infrastrukturo (MzI), da ukrep umakne.

22. Študentska delovna brigada bo potekala v Hrastniku

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med 24. in 31. julijem 2020 izvedla že 22. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Hrastnik.

ŠOUM na pomoč študentom invalidom

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) namenja 2.000 eur za študente, ki se spopadajo z različnimi oblikami invalidnosti.

Prijavi se na 22. Študentsko delovno brigado

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med 24. in 31. julijem 2020 izvedla že 22. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Hrastnik. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Ob tej priložnosti ŠOUM vabi vse študente, ki želijo pomagati s svojim prostovoljnim delom, da se udeležijo letošnje brigade.

Spremembe na področju štipendiranja

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE) je tudi na področju štipendiranja prinesel nekaj ukrepov, ki odstopajo od sicer veljavnih določb Zakona o štipendiranju.

Kanal za zaseben posvet z zdravnikom Dr. Posvet

Vzajemna predstavlja novo brezplačno storitev Dr. Posvet, ki omogoča varen in zaseben pogovor z zdravnikom na daljavo. Storitev je na voljo vse dni v letu, 24 ur na dan.
Arhiv novic