• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Študentkam invalidkam pomoč za lažji študij in življenje

17.1.2019 1:23:41 PM

Lucija, Amadeja in Valentina so prejele pripomočke ali pomoč, ki jim bodo olajšali študij in samo življenje.

 

(Maribor, 17. januar 2019) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentom invalidom predala v uporabo pripomočke oziroma jim s financiranjem inštrukcij pomagala olajšati njihov študij ter vsakdanje življenje. Lucija, Amadeja in Valentina so vse študentke na fakultetah Univerze v Mariboru, soočajo pa se s težkimi boleznimi ali dolgotrajnim okrevanjem po poškodbi. Razveselili so se pomoči v skupni vrednost 2.262,95 €.

 

»ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan. Ravno zato smo v letu 2019 predvideli še več sredstev za tovrstno pomoč«, je povedal predsednik ŠOUM Žiga Pirš.

 

Alenka Gajšt, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V vseh teh letih je ŠOUM omogočila nakup pripomočkov že veliko študentom invalidom, trenutno jih je v Mariboru okoli 40.«

 

Katere pripomočke so študenti prejeli:

 

V skupni vrednosti 2,262.95 €, so študenti invalidi prejeli naslednje pripomočke: električno kolo (za okrevanje po možganski kapi); hudolje na kolesih (za študentko s cerebralno paralizo) in financiranje inštrukcij angleščine (za študentko z motnjo avtističnega spektra).

 

Razpis za leto 2019:

 

ŠOUM je tudi za leto 2019 že odprla razpis »Pomoč študentom invalidom«, na katerega se lahko študenti invalidi prijavijo skozi celotno leto oziroma do porabe sredstev. Študenti lahko za pomoč zaprosijo bodisi v obliki pripomočkov, učne pomoči, potnih stroškov, stroškov bivanja ali ostalih stroškov, ki nastanejo ob študiju. Razpis je objavljen na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije (www.dsis-drustvo.si) ter na www.soum.si, študenti svojo prijavo pošljejo na alenka@dsis-drustvo.si ali na darija.mocnik@soum.si.   

 

--------------------------------------------

Dobrodelna kampanja »RABIM TE«:

 

V tem času so predstavniki ŠOUM in Solidarnostnega sklada predali sredstva v vrednosti 3.000,00 €, ki so se na različnih dogodkih zbirala v letu 2018.

 

V.d. direktorice Študentskih domov Univerze v Mariboru mag. Maja Krajnc Ružič: »Študentski domovi Univerze v Mariboru smo z velikim veseljem sprejeli donacijo Solidarnostnega sklada ŠOUM v vrednosti 3000 €. S sredstvi smo lahko prijetno presenetili 11 študentov, ki jim je bilo omogočeno pokritje dveh do šestih najemnin za bivanje. Sredstva smo namenili študentom, potrebnim tovrstne pomoči.«

 

#  #  #