• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

V ŽIVO JE ŽIVO: 16. sezona Šourocka se seli na oder

20.3.2019 7:44:31 AM

V Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK bodo v aprilu v okviru Šourocka potekali trije glasbeni večeri, tekom katerih bomo lahko prisluhnili petnajstim mladim slovenskim glasbenim skupinam. Finalni večer, ki ga bodo s svojim koncertom popestrili celjski rockerji Spotless Minds, bo na sporedu 8. maja.

 

(Maribor, 20. marec 2019) – Na velikem odru mariborskega ŠTUK-a se bo s 3. aprilom pričel Šourock, ki že 16 let gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz najrazličnejših slovenskih krajev. Organizator omenjenega glasbenega natečaja, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), svojim nastopajočim vsako leto zagotovi edinstveno glasbeno izkušnjo, najbolj nadobudni skupini pa še nagrado v vrednosti tisoč evrov in lepo število koncertov, s čimer ji želi pomagati na glasbeni poti, katere začetek je za mlade glasbenike v večini primerov vse prej kot enostaven.

 

Skupine letošnjega Šourocka se bodo predstavile 3., 10. in 17. aprila 2019. Dogodki se bodo začenjali ob 21. uri v Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK. Tri skupine po izboru komisije (Marko Furek, Marko Soršak, Martin Bezjak, Matic Mlakar, Denis Jančič) in ena po izboru publike bodo zaigrale še 8. maja v finalu, ko bomo na odru videli tudi celjske alternativce Spotless Minds.

 

Člani ekipe Šourocka poudarjajo, da so poleg organizatorjev in glasbenikov pomemben člen slehernega glasbenega dogodka prav obiskovalci. Zavedanje o pomembnosti žive glasbe in obiskovanja koncertov organizatorji izražajo še s sloganom »V ŽIVO JE ŽIVO!«, za katerega želijo, da postane temeljno vodilo slovenske (in širše) glasbene scene.

 

Vodja projekta Rebeka Kopčič: »Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Gre tudi za krepitev vezi med glasbeniki in oboževalci in izkazovanje podpore določeni glasbeni kulturi oziroma sceni, kar na daljši rok pripomore k preživetju te kulture/scene. Zatorej: obiskujmo glasbene dogodke, podpirajmo (mlade) bende in prispevajmo h kakovostnemu razvoju (slovenskega) glasbenega prostora!«

 

 

Nastopajoče skupine:

 • 1. VEČER / 3. april:
  ICE ON FIRE, SMOOTH TASTE, AMOK, BURŽUAZIJA, INFECTED
   
 • 2. VEČER / 10. april:
  7ATE9, APORY MUSEUM, BAJTA 23, BLUE JANE, YEAR OF THE ROOKIE
   
 • 3. VEČER / 17. april:
  FAT BUTLERS, MACBETH, MANIFEST, BLASIUS, FOOL NATION