• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Študentski krvodajalski teden v Mariboru

3.10.2014 9:37:20 AM

(Maribor, 3. oktober 2014) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v ponedeljek, 6. oktobra 2014 in v sredo, 8. oktobra 2014, v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83).

 

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

 

Vodja »Vseslovenskega krvodajalskega tedna v Mariboru«, je Andreja Domajnko: »Verjamemo, da bomo tudi tokrat mladi v velikem številu pristopili k akciji. ŠOUM informatorji so tudi tokrat pred fakultetami Univerze v Mariboru in pozivajo študente k darovanju. Izpred mariborskih fakultet je za študente organiziran tudi prevoz.«

 

»Zavedamo se, da je pristop mladih krvodajalcev v humanitarno dejanje darovanja krvi izjemnega pomena. Zato so nam takšne in podobne akcije med mladimi še toliko bolj pomembne, saj je potrebno o pomenu krvodajalstva vzgajati že od samega začetka. Mladi so namreč tudi naši potencialni zvesti krvodajalci, ki nesebično darujejo kri tudi kasneje v svojih zrelejših letih in nekateri celo dosežejo naziv stokratnega krvodajalca,« O pomenu krvodajalstva med študenti - Lidija Lokar, dr. med. – v.d. predstojnica Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

 

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih in sicer:

 

 • v ponedeljek, 6. in v sredo 8. oktobra 2014, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)

 

V vseslovenski krvodajalski akciji se število krvodajalcev vidno povečuje. Vsaka akcija do sedaj je postregla z rekordnim številom krvodajalce, na spomladanski akciji je kri v Mariboru darovalo kar 265 študentov, po celi Sloveniji pa kar 1097. Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo. V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju s Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor ter Območnim združenjem Rdečega križa Maribor.

 

#  #  #