• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

V ŽIVO JE ŽIVO: Finale Šourocka v družbi celjske »pokalice«

3.5.2019 9:51:25 AM

V Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK so v aprilu v okviru Šourocka potekali trije glasbeni večeri, tekom katerih se je predstavilo petnajst mladih glasbenih skupin. Petim finalistom se bodo 8. maja v finalu pridružili še zmagovalci Šourocka 2018, celjski Spotless Minds.

 

(Maribor, 29. april 2019) – Na velikem odru mariborskega ŠTUK-a je v aprilu potekal Šourock, ki že 16 let gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz najrazličnejših slovenskih krajev. V treh večerih je nastopilo petnajst skupin: 7ate9, Amok, Apory Museum, Bajta 23, Blasius, Blue Jane, Buržuazija, Fat Butlers, Ice on Fire, Infected, Macbeth, Manifest,  Smooth Taste, Tooth in the Sky, Year of the Rookie. Izmed petnajstih nastopajočih je komisija izbrala štiri finaliste (Apory Museum, Bajta 23, Fat Butlers, Infected), publika pa enega (7ate9). Petim izbrancem letošnjega Šourocka bomo ponovno prisluhnili 8. maja na finalni prireditvi, ki jo bodo s koncertom popestrili celjski rockerji Spotless Minds.

 

Najbolj nadobudna skupina Šourocka, ki jo bo izbrala petčlanska komisija (Marko Furek, Marko Soršak, Martin Bezjak, Matic Mlakar, Denis Jančič), bo prejela nagrado v vrednosti tisoč evrov in lepo število koncertov (Gora Rocka, Mladinin Oder, Lampiončki, Šourock 2020, Glas podzemlja, 5 klubskih koncertov), s čimer bo organizator natečaja, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, eni izmed mladih glasbenih skupin ponovno pomagal na glasbeni poti. Skupina, ki bo najbolj všeč publiki, pa bo nastopila na junijskem festivalu mariborske alternativne glasbene šole KUD Coda.

 

Oboževalci rocka in sorodnih zvrsti, vabljeni, kajti V ŽIVO JE ŽIVO! Organizatorji Šourocka ponovno poudarjajo tisto, česar ne smemo pozabiti: »Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Gre tudi za krepitev vezi med glasbeniki in oboževalci in izkazovanje podpore določeni glasbeni kulturi oziroma sceni, kar na daljši rok pripomore k preživetju te kulture/scene. Zatorej: obiskujmo glasbene dogodke, podpirajmo (mlade) bende in prispevajmo h kakovostnemu razvoju (slovenskega) glasbenega prostora!«

 

#  #  #