• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

ŠOUM pripravlja brezplačno delavnico za mlade podjetnike

17.11.2014 1:44:53 PM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju s Tovarno podjemov, organizira 2-dnevno brezplačno delavnico »Start-up-aj se oz. Delavnica kako do lastnega posla«. Delavnica bo potekala v sredo, 19. novembra, ter v četrtek, 20. novembra v prostorih Tovarne podjemov.

(Maribor, 17. oktober 2014) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v sodelovanju s Tovarno podjemov, za vse mariborske študente organizira brezplačno dvodnevno delavnico na temo »mlado podjetništvo«. Študenti bodo na delavnici pridobili informacije in znanje o tem kako do lastnega posla, ter osnovna spoznanja o podjetništvu za mehkejši vstop na samo podjetniško pot. Nosilci najboljše predstavitve prejmejo tudi izjemno nagrado.

Na brezplačnih delavnicah bodo študentje skupaj zasnovali poslovni model, ki jim bo pomagal k uspešnemu začetku lastne podjetniške poti oziroma učinkovitemu preoblikovanju obstoječega poslovanja. Prav tako jim bodo pomagali do učinkovite predstavitve.

»Študentom želimo tudi povedati katero izmed uspešnih, že napisanih, zgodb. Delavnica bo sestavljena iz dveh delov. V prvem bodo predstavljena bolj teoretična izhodišča, v drugem pa se bomo lotili praktičnih primerov v povezavi z opravljanjem naloge in predstavitvijo le te,« dodaja Peter Papež, sekretar Oddelka za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM.

Nosilci najboljše predstavitve prejmejo izjemno nagrado – 6 mesečno brezplačno souporabo poslovnih prostorov in svetovalne storitve Tovarne podjemov, v vrednosti 2.500,00 EUR!

Delavnica je povsem brezplačna za vse študente Univerze v Mariboru, potrebna pa je predhodna prijava na spletni strani www.fakultetasoum.si. Na tej spletni strani si lahko ogledate tudi urni