• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Jubilejni Lampiončki bodo še malo počakali

10.4.2020 10:17:28 AM

Zaradi trenutnih razmer je najbolj tradicionalna množična študentska prireditev v Sloveniji za letošnje leto odpovedana.

 

(Maribor, 10. april 2020) – Prireditev Lampiončki – »praznik študentov«, ki jo vsako leto pripravlja Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), je zaradi trenutne situacije, ki vlada v Sloveniji in po svetu, odpovedana. Dogodek, ki se bi moral odviti 19. maja 2020 in bi letos praznoval 40 let od svoje prve izvedbe, vsako leto privabi več tisoč mladih in mladih po srcu, tako pa bo potrebno na okrogli jubilej počakati do leta 2021.

 

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM dodaja: »Trenutno so na prvem mestu zdravje, družbena odgovornost ter zavedanje, da moramo skupaj premagati nadležno situacijo, ki nas je doletela vse. Žalosti nas, da letos študentje ne bomo mogli zaključiti študijskega leta na »praznik študentov«, hkrati pa bomo svojo energijo že sedaj usmerili v leto 2021 in verjamemo, da bomo takrat skupaj primerno obeležili 40 let Lampiončkov.«

 

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so Lampiončki prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

 

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

#  #  #