• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

ŠOUM in mariborski študenti na pomoč kmetijam

27.4.2020 7:59:01 AM

ŠOUM bo pomagala na kmetijah, ki se soočajo s socialnimi stiskami.

 

(Maribor, 27. april 2020) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se je odzvala pozivu Ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano glede pomoči na kmetijah. V ta namen so se povezali s Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor in pridobili kontakte kmetij, ki jim bodo s prostovoljnim delom pomagali v teh težkih časih.

 

ŠOUM je zbrala skupine prostovoljcev, ki bodo kmetijam v Mariboru in okolici pomagali pri domačih opravilih. Z delom pričenjajo na kmetiji na Meljskem hribu, kjer bodo pomagali pri presajanju kostanja.

 

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM: »Čeprav se tudi mladi v tem obdobju soočamo s številnimi težavami, hkrati želimo ohranjati kulturo prostovoljstva in verjamemo, da bomo s svojimi dejanji pripomogli k lažjemu in boljšemu življenju tistih, ki tovrstno pomoč potrebujejo.«

 

ŠOUM skozi leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Študenti pomagajo na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V zimskem času odstranjujejo sneg izpred domov starejših in invalidih oseb, v mesecu juliju pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada ŠOUM, kjer okoli 50 mladih že vse od leta 1999 pomaga različnim krajem po Sloveniji.

 

 

#  #  #