• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Dobrodelni koncert za socialno ogrožene družine mariborskih dijakov

28.1.2015 9:35:55 AM

Dijaška skupnost Maribor organizira dobrodelni koncert za socialno ogrožene družine dijakov. Dobrodelni koncert je še eden v nizu dogodkov, s katerimi dijaki pomagajo svojim sovrstnikom. Glavna zvezda večera bo Vlado Kreslin.

 

(Maribor, 28. januar 2015) – Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), pripravlja koncert s humanitarno noto. V petek, 30. 1. 2015, s pričetkom ob 20. uri, se bodo na ŠTUK-u predstavile še neuveljavljene dijaške glasbene skupine mariborskih srednjih šol, glavna zvezda večera pa bo Vlado Kreslin. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo namenili družinam dijakov, ki so pod vse večjo socialno ogroženostjo.

 

Dijaška skupnost Maribor v zadnjih letih svoj program delovanje vse bolj usmerja na humanitarno področje. Po uspešno izpeljanih »božičnih« bazarjih, so se odločili še za korak naprej. Število dijakov, ki se znajdejo v težkem socialnem ali finančnem položaju, je vedno večje. Dijaška organizacija Slovenije je leta 2013 na razpis za pomoč prejela okoli 80 prošenj, leto kasneje pa več kot 500. V Mariboru se kriza odraža tudi zaradi vedno večje brezposelnosti, zato so številni dijaki primorani v delo preko študentskih servisov, da svojim družinam pomagajo skozi mesec.

 

S tem namenom pa njihovi sovrstniki iščejo priložnosti kako jim pomagati in pripravljajo prvi humanitarni koncert. Na slednjem bodo poleg pomoči svojim sovrstnik, pomagali tudi dijaških glasbenim skupinam, ki so še neuveljavljene in jim s tem ponudili možnost, da nastopijo na »velikem« odru ŠTUK-a. Denar za svoje sovrstnike nam bodo pomagali zbirati glasbeni ustvarjalci 6-ih različnih srednjih šol iz Maribora in Slovenske Bistrice.

 

Cena vstopnice za dijake in študente je 3 EUR, za ostale a 5 EUR, dostopne pa so na ŠTUK-u in po mariborskih srednjih šolah. Večji del donacij bo enakomerno razporejen med srednje šole, ki sodelujejo na projektu. Njihove socialne službe pa bodo poskrbele, da bo denar romal v prave rok. Del denarja pa bodo donirali humanitarnemu društvu »Borisa Krabonje 29. oktober«.