• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

»ŠOUROCK'15« - ŠOUM odpira 12. sezono lova na mlade glasbene skupine

9.2.2015 10:15:20 AM

 

ŠOUM z natečajem že vrsto let pomaga še neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam, da pokažejo svoj potencial. Rok za prijavo na natečaj je 9. marec 2015.

 

(Maribor, 9. februar 2015) - Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '15«. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si/sourock, rok za prijavo je 9. marec 2015. V okviru ŠOUROCK-a se je v prejšnjih 11-ih izvedbah predstavilo že okoli 300 mladih talentiranih glasbenikov, kar jim je močno pomagalo pri uveljavljanju njihove kariere. Na ta način želi ŠOUM pomagati mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagraditi za ustvarjalnost. Ambasador letošnjega natečaja je Marko Soršak - Soki, bobnar skupine Elvis Jackson.

 

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo demo posnetek na zgoščenki ter imajo repertoar šestih skladb, od katerih mora biti vsaj polovica avtorskih. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK '15« sta objavljena na spletni strani www.soum.si/sourock. Prijavnice s prilogami je potrebno poslati s priporočeno pisemsko pošiljko oziroma osebno dostaviti v zapečateni pisemski ovojnici, najkasneje do vključno ponedeljka, 9. marca 2015 na naslov: Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor, s pripisom »Ne odpiraj – ŠOUROCK '15«.

 

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK pomerile na treh predizborih in sicer 30. 3., ter 13., in 20. 4. 2015. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 5. maja 2015. Tudi v letošnji izvedbi, bodo četrtega finalista na predizborih izglasovali obiskovalci.

 

»ŠOUROCK je v zadnjih letih ponovno začel pridobivati na uveljavljenosti med mladimi glasbeniki, ki iščejo pot do uspešne kariere. Da je ta izbor dobra odskočna deska, pričajo zgodbe o zadnjih dveh zmagovalcih, saj je skupna Hulahoop bila izbrana za najboljši glasbeni preboj v letu 2014, Fed horses pa že vidno trkajo na vrata slovenske glasbene scene, njihov videospot je bil izbran med 10 najboljših v preteklem letu. Verjamemo, da nam tudi letos uspe zbrati kvalitetne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagamo pri izstrelitvi na glasbeni trg,« dodaja vodja projekta Jan Sredenšek.

 

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila snemanje singla, obogatitev celostne podobe skupine, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Lampiončki 2015, ŠTUK, v Koroškem Kulturno Mladinskem centru Kompleksu na Ravnah na Koroškem, Festival Lent, Poletje v Lendavi, Lokal Patriot (Novo Mesto), festivalu Gora Rocka, festivalu Schengenfest.