• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

ŠOUM je študentkama invalidkama predala pripomočke za lažji študij

26.2.2015 1:10:23 PM

Tanja in Alenka sta prejeli pripomočke, ki jima bodo olajšale študij in samo življenje. ŠOUM jima je predala pripomočke v skupni vrednosti 1.394,80 €.

 

 

(Maribor, 26. februar 2015) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je danes, 26. februarja 2015, v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentkama invalidkama predala v uporabo pripomočke, ki jima bodo pomagali pri nadaljnjem študiju. Študentka Tanja je prejela kakovostne bergle, študentka Alenka pa žogo, napravo TENS in pas za pravilno držo. ŠOUM je študentkama predala pripomočke v skupni vrednost 1.394,80 €.

 

»ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan«, je povedal predsednik ŠOUM, Alen Brkić.

 

Nataša Mauko, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V Mariboru je trenutno okoli 40 študentov invalidov.«

 

ŠOUM poleg projekta Sofinanciranje pripomočkov za študente invalide letno nameni tudi okoli 2000 EUR za projekt »Brezplačna učna pomoč študentom invalidom«.

 

Kdo sta študentki, ki sta prejeli pripomočke in kako jima bodo služili:

 

TANJA

Študentska psihologije na Filozofski fakulteti v Mariboru. Ima protezo z elektronskim kolenom, ki ji odlično služi, vendar ji ne zagotavlja varnosti v zimskih pogojih. Pripomoček, ki ga je dobila so kakovostne bergle, ki ji bodo zagotavljale varnejšo in udobnejšo hojo v zimskem času (dodatki za sneg, led, prevleki za oprimka ipd.) V preteklosti se je morala zaradi snega odjavljati od izpitov, bergle pa ji bodo prav tako omogočale planinarjenje in ostale športe. Za amputiranca je ena izmed redkih aerobnih aktivnosti ravno "berglanje", ki se na nek način lahko približa teku, ki ga je v času pred amputacijo oboževala.

 

ALENKA

Študentka DOBA Fakultete v Mariboru. Ima cerebralno paralizo zaradi katere ima težave z hojo in hrbtenico. Njeni pripomočki so žoga, naprava tens in pas za pravilno držo, ki ji bodo omogočali izvajanje vaj ter tudi lajšanje bolečin, ki ji jo povzroča hrbtenica. Ti pripomočki ji bodo omogočili predvsem daljše sedenje v času študija in lažje gibanje, ki pa je v času študija zelo pomembno.

 

#  #  #